Prvi pred-produkcijski Opel Ampera modeli sišli sa proizvodne trake

0
1482
Image
NAS SPONZOR

 

Opel je u petak, 23. aprila, završio važnu fazu kada se govori o modelu Ampera. Naime, sa proizvodnih linija u fabrici u gradu Warren-u, država Mičigen, sišli su prvi pred-produkijski modeli.

U ovoj fabrici narednih meseci biće proizvedene i ostale pred-proizvodne jedinice koje se neće prodavati, ali će biti korišćene za testiranje i validaciju, kako dizajnerskih tako i tehnoloških karakteristika i razvoj finalnog softvera i kontrolnih tačaka na vozilima. Inženjeri iz razvojnih centara koristiće ove jedinice i za probne vožnje i tjuniranje, a neke od prvih Ampera imaće veoma kratak vek jer će se koristiti u testovima sigurnosti.

Image 

"Sve ide po planu za Amperu", rekao je Andrew Farah, glavni inženjer za Amperu, "Još uvek imamo posla, ali to što su pred-proizvodne jedinice spremne za vožnju, veliki je uspeh naših timova ovde i u Evropi."

Petovratna Opel Ampera sa četiri sedišta koristi revolucionarnu tehnologiju električnog pogona koja se značajno razlikuje od ostalih naprednih pogonskih sistema. Amperin električni pogonski sistem koristi struju kao svoj primarni izvor energije. Benzinski motor-generator služi kao sekundarni izvor energije i generiše struju kada se ugrađena baterija isprazni kako bi se osigurala dalja nesmetana vožnja i preko 500km.

Uvek i pri svim brzinama Amperine točkove pokreće električna energija. Za putovanja do 60 km (MVEG) Ampera vozi na struju koja je skladištena u njenoj litijum-jonskoj bateriji kapaciteta 16 kWh i ne emituje nikakve štetne gasove, uključujući i CO2. Ampera će biti sasvim prilagođena svakodnevnim potrebama i navikama evropskih vozača, na primer nemačkih kojih oko 80 odsto dnevno pređe manje od 50 kilometara. Planirano je da prodaja Ampere krene krajem 2011. godine

Izvor: Opel Srbija PR

Prethodni tekstILMC: I Pežo će učestvovati u Internacionalnom Kupu
Sledeći tekstPeking: Mercedes produžena E klasa
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here