PočetnaTekstoviAuto-Moto IzveštajiAudi A8 premijera za tržište Srbije

Audi A8 premijera za tržište Srbije

-

Nova generacija luksuzne limuzine je zvanično predstavljena i na našem tržištu. Kako se i očekivalo, promocija popularne „osmice" je bila pravi hepening, kome je prisustvovalo dosta javnih ličnosti, medija i drugih zvanica.

 

Image
 
Image
 

Vreme brzo prolazi, pa je prethodna generacija A8 modela nakon 7 godina službe, otišla u, sasvim zasluženu penziju. Da podsetimo, prethodni A8 se proizvodio od 2002. pa sve do decembra 2009. godine, kada je zvanično predstavljen novi A8.

{youtube}NmU_qcuDRQw?qv=hd720|640|360{/youtube}

 

Poput našeg prvog zvaničnog susreta sa A8 modelom, kada je promovisana saradnja Bang & Olufsen audio kompanije sa Audijem, i ovog puta Posche SCG je uložio značajan napor da promociju novog modela učini atraktivnom, dinamičnom i u skladu sa vrednostima koje propagira Audi marka.

Image

Image

 

U skladu sa time, Audi službenici su dočekivali goste na rampi Sajma uručujući im propusnice za parking i upućujući ih prema parkingu ispred vrlo atraktivno osvetljene Hale 5. Već na prvi pogled, po parkiranim vozilima ispred Hale, se moglo naslutiti da su prisutne zvanice dobrim delom i potencijalni klijenti.

Image

 

Netipično za klasične automobilske promocije, na ulasku u Halu se nalazio veliki broj fotografa koji su sve poznate i manje poznate ličnosti do detalja fotografisali. I zaista, u Hali 5 je bilo prisutno jako mnogo poznatih lica sa TV ekrana. Tu su bili i nezaobilazni učesnici brojnih Farmi, Velikih Bratova i Survajvora bez kojih je teško zamisliti bilo kojo javno događanje.

 

Image

Image  Image

 

Kvaretet gitara je bio zadužen za održavanje atmosfere dok zvaničan program promocije nije počeo, da bi u u završnom delu programa dva pantomimičara „izvukla" Audije A8 na binu.

{youtube}X13MuoPnNkE?qv=hd720|640|360{/youtube}

 

Image

Image

Image

 

Uvodna obraćanja Direktora Porsche SCG, Manolita Vujčića i Direktora Audi Srbija, Slobodan Pešić su bila vrlo kratka i sažeta, da bi nakon kratke predstave pantomimičara, upravo ova dva direktora dovezli dva Audi A8 ispred publike.

Image

Image

 

Kao i uvek, Audi A8 modeli predstavljaju vrhunske proizvode u kojima se nalazi najnovija tehnologija u trenutku predstavljanja automobila – naravno u skladu sa Audi sloganom „Napredak kroz tehniku". Pogonski agregati su poznati, a za početak su na raspolaganju V8 FSI i V8 TDI, dok će se V6 u TDI i FSI varijantama isporučivati tek od jula meseca 2010. godine. Novi model, ukratko, karakterišu modern ASF karoserija, unapređeni MMI, potpunim LED osvetljenjem, povećana dužina za 8,6cm na ukupno 5,14m.

Za više detalja o tehničkim specifikacijama novog Audi A8 pročitajte naš opsežni tekst.

Nemanja Šarović
Večni entuzijasta.
- Advertisment -