Nova verzija četvrte generacije Honda CR-V kompakt SUV je stigla u našu test flotu. Reputacija ovog modela je veoma dobra, a prodaja još bolja – pa smo bili vrlo raspoloženi da proverimo šta to Honda nudi kada je u pitanju kompakt SUV segment.

Honda je krajem prošle godine na sajmu u Detroitu predstavila pet generaciju veoma uspešnog modela CR-V. Američki kontinent je bio pravo mesto za ovu promociju, ne samo zbog činjenice da tu Honda ima dobru reputaciju već i zbog toga što je sam CR-V ekstremno popularan. Od momenta kada se prva CR-V generacija pojavila u američkim salonima prodato je preko 20 miliona primeraka, što ga čini najpopularnijim modelom u segmentu.

Na našoj strani „bare“ situacija je nešto drugačija, pa Honda CR-V nema ni blizu tako veliku popularnost. Na primer, Amerikanci za mesec dana kupe duplo više nego što se za celu godinu proda u Nemačkoj ili Engleskoj. Sa konstantnim rastom popularnosti svih mogućih SUV crossover varijanti Honda se petom generacijom modela CR-V ima ambiciju da poboljša prisustvo u Evropi, ali da u isto vreme očuva „kultni“ status koji ima u Americi. Ovaj zadatak nikako nije lak, jer se ukusi i želje kupaca sa različitih strana Atlantika dosta razlikuju, sem naravno tradicionalnog „sna“ koji podrazumeva što bolji automobil za što manje novca.

Honda novi CR-V najavila kao potpuno redizajniran i inženjerski promenjen model. To bi trebalo da podrazumeva potpuno restilizovani spoljašnji dizajn, drugačiju kabinu i upotrebu još kvalitetnijih materijala, potpuno novu platformu i motore, veću udobnost i integraciju najnovijih elektronskih sistema bezbednosti. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here