Par meseci nakon promocije ovog KIA modela na sajmu u Frankfurtu, Stonic je sada predstavljen i domaćoj javnosti.

Analize tržišta i želja kupaca pokazala su da se bez SUV crossover-a u B segmentu danas ne može, na šta KIA odgovara upravo sa modelom Stonic. Ovaj automobil stiže u momentu kada se na tržištu već nalazi „kamara“ konkurenata, kao na primer Renault Captur, Peugeot 2008 i Opel Grandland X, Nissan Juke, FIAT 500X…

KIA Stonic je pozicioniran tačno između modela Sportage i Rio, sa standardnom „crossover idejom“ koja treba da izmeša karakteristike dva modela na koje se naslanja. Tako novi Stonic ima klirens koji je veoma blizu onoga što ima Sportage, dok dimenzije B segmenta odgovaraju lakšeg manevrisanja u gradu. Stonic neće imati opciju pogona na svim točkovima, pa je pomenuti klirens tu za savladavanje velikih ivičnjaka i gradskih ulica u „Camel trophy“ stilu, kojih kod naš baš ima.

Još jedan element sa kojim KIA želi da prati trend, naročito u ovom segmentu, je veliki nivo personalizacija. Ovo se odnosi na veliki broj opcija što se tiče boje automobila, uz opciju da krov bude drugačije boje. Tako za Stonic postoji preko 20 mogućih kombinacija boja, što uz enterijer nudi stvarno široke opcije kupcima koji i na ovoj način žele da učine svoj automobil malo drugačijim od drugih. Sa kratkim prepustom (napred 830 mm, pozadi 730 mm), u kombinaciji sa dugim poklopcem motora i niskom linijom krova (visina 1.520 mm), Stonic ostavlja utisak kombinacije „atraktivnosti i sportskog izgleda“, što je opet jedna od primarnih zahteva kada su u pitanju SUV modeli B segmenta. Naravno, KIA je ponosna da je i na dizajn ovog modela veliki uticaj imao Peter Schreyer, pa ukoliko se zagledaju određeni detalji to se može i videti. Čuveni „tigrov nos“ je prisutan i kod modela Stonic uz sitne korekcije, ali one su taman takve da sve to izgleda za nijansu drugačije ali opet u skladu aktuelnog KIA dizajn potpisa.

Kako se Rio i Stonic pojavljuju u približno vreme i koriste istu platformu, jasno je da oba modela imaju gotovo identičan enterijer. Iz određene tačke gledišta bi se mogli reći da to nije dobra varijanta za želje kupaca kod kojih dominira želja za „posebnošću“, ali je to jednostavno neophodno sa strane proizvođača radi optimizacije proizvodnje. Pozitivna strana je u činjenici da novi Rio enterijer izgleda veoma elegantno i funkcionalno, pa bi samo specifične boje i detalji koje nudi Stonic trebalo da budu sasvim dovoljni. Zanimljiv je naglasak na „specijalni“ prostor za mobilni telefon, koji je po direktnim navodima proizvođača dovoljna da u njega stanu iPhone X, Note 8 ili Pixel XL. Ovo je definitivno ekstremno bitno za kupce na koje cilja Stonic, što može zaključiti i iz KIA Stonic promo video materijala. Još jedan neizbežnih IT elemenata je „infotaiment“ sistem sa ekranom osetljivim na dodir, gde je KIA spremila novu generaciju svog sistema. Apple Car Play i Andorid Auto podrška se podrazumeva, a tu je i odlična navigacija napravljena u saradnji sa kompanijom TomTom. Kako KIA pruža 7 godina fabričke garancije na svoje automobile, sada to podrazumeva i 7 godišnjih osvežavanja softvera i pratećih mapa za pomenutih sistem. Od svih elemenata enterijera, nama se najviše pažnje privukao odličan „sportski“ volan, kao i položaj komandi koje omogućavaju i vožnju u ovakvom stilu, naravno ukoliko je tu manuelni menjač.

Izbor menjača i motora će biti opet isti kao i kod modela Rio, pa tu nema nekih noviteta. Dakle, kao osnovna ponuda kupcima će na raspolaganju biti atmosferski (dobro poznati) motori zapremine 1,25 i 1,4 litara sa snagom od 85 ili 100 KS, dok je dizel opcija samo 1,6 TCI sa 110 KS. Ručni 5-stepeni menjač je rezervisan samo za najslabiji 1,25 motor, dok svi ostali dolaze standardno sa 6-stepenim ručnim menjačem. Najbolji motor u ponudi po našem mišljenju će opet biti 1,0 T-GDI turbo benzinac sa 120 KS koji smo prvi put probali tokom NK testa KIA Ceed modela, a koji je sada dobio još neke korekcije kako bi se bolje prilagodio novom modelu Stonic. KIA je najavila da će zajedno sa ovim motorom tokom sledeće godine biti dostupan i 7DCT menjač (duplo kvačilo).

Veoma zanimljiva informacija na promocija se odnosila na nivo elektronskih sistema bezbednosti koje poseduje Stonic, ali i činjenica da su ESC (Electronic Stability Control) i VSM (Vehicle Stability Management) prisutna na svim paketima opreme kao standard. Tu su i TVB (Torque Vectoring by Braking) kontrola proklizavanja prednjih točkova, kontrola kočenja u krivinama CBC (Cornering Brake Control) i sistem za održavanje stabilnosti pri vožnji pravo SLS (Straight-Line Stability. Pored svega ovoga KIA Stonic opcijo nudi još jedan zbir najnovijih tehnologija pod nazivom DRiVE WISE. Glavni deo paketa je napredni sistem asistencije vozaču ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), koji unapređuje aktivnu bezbednost. ADAS je napravljen da vozačima pomaže kod sigurnog upravljanja vozilom i istovremeno pruža intuitivnu pomoć pri izbegavanju eventualnih opasnosti.

Tehnologije ADAS, raspoložive kod Stonica, su između ostalog: sistem za aktivno sprečavanje sudara FCA (Forward Collision-avoidance Assist) sa detekcijom pešaka, sistem za upozoravanje na sudar sa vozilima u mrtvom uglu BCW (Blind-spot Collision Warning) sa sistemom za upozoravanje na sudar pri vožnji unazad RCCW (Rear Cross-traffic Collision Warning). Tu je i sistem za upozoravanje na nenajavljeno napuštanje vozne trake LDW (Lane Departure Warning). Sistem za održavanje vozila na voznoj traci LKA (Lane Keeping Assist) kupcima Stonica će biti na raspolaganju od sredine 2018. godine. Dakle, tu je baš dosta sistema sa kojima KIA jednostavno želi kupcima da ponudi tu opciju i na taj način bude u skladu sa aktuelnim trendovima po ovim „sistemskim pitanjima“.

Što se cena tiče, najavljeno da će početna cena biti 13990 evra za osnovni Stonic model sa 1,25 MPI motorom i LX Active paketom opreme, uz već uračunati obavezni „akcijski“ popust. Jača verzija sa 1,4 MPI motorom i EX Edtion opremom je 16490 evra, dok trenutno najskuplji Stonic sa 1,6 TCI dizel motorom i EX Motion paketom opreme košta 20790 evra. 1,0 T-GDI motor za sada neće biti u ponudi na našem tržištu, očekuje da će biti ponuđen od sledeće godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here