NK TEST: Renault Thalia 1.5 dCi

 

 

 

Spoljašnjost

Dizajn

Kao što smo već rekli, u pitanju je klasična limuzina, koja izgledom jasno ukazuje na činjenicu da je nastala modifikacijom Clio Berlina modela prethodne generacije. Thalia je dugačka 4261mm, visoka 1439mm, široka 1940mm (uključujući i spoljašnje retrovizore). Međuosovinsko rastojanje je 2473mm. Redizajn je učinio da automobil koji, retko ko može nazvati privlačnim, ipak izgleda nešto modernije.

Image

 

Prednja svetlosna grupa je restilizovana, kako bi se kompletna silueta učinila dinamičnijom. Oblik farova podseća, delimično, na one koji se nalaze na 996 Porsheu zbog čega nas je hrvatski carinik dočekao sa pitanjem: "koji je ovo auto?", s obzirom da mu se u kasnim jutarnjim časovima sigurno učinilo da prilazi Porsche, da bi nekoliko trenutaka kasnije ispred njega stala mala Renault limuzina, koja se ne prodaje na hrvatskom tržištu.

Kako bi se automobil učinio modernijim, Renult je dodato hromirane lajsne pozadi i prednju masku. Iako ne volimo da dajemo ocenu za tako subjektivnu kategoriju, kakva je dizajn spoljašnjosti, zaista će retko ko reći da je u pitanju lep i moderan automobil. No, kako se kasnije ispostavilo, dizajn nam je ponajmanje i značio tokom ovog testa.

Namena Thalie je vrlo jednostavna: da pruži mogućnost jeftinog transporta četiri odrasle osobe i mnogo prtljaga na tržštima gde postoji dosta kupaca sa malom kupovnom moći. Otud je Thalia dugo vremena bila namenjena isključivo tržištima Centralne i Istočne Evrope, Turskoj i Rusiji. Sa finansijskom krizom pojačana je potražnja za ovim modelima i u Zapadnoj Evropi, te je Thalia raspoloživa širom Evrope (sa nekim izuzetcima, naravno). Ogroman prtljažnik je sposoban da proguta zaista impresivne količine prtljaga, da bi mnogi karavani iz kompakt klase mogli da se postide. Ukoliko odaberete benzinski agregat za Thaliu, u prtljažniku ima dovoljno mesta za neku od većih plinskih boca, a preostali prostor će i dalje biti veći nego što ga nude hečbek modeli iz subkompakt klase.

{youtube}cGJhXf52YVo?qv=hd720|640|360{/youtube}

Vešanje

Ogibljenje je, kako smo već navikli od Reno vozila, sjajno. Oko 300km, koliko smo prešli na domaćim putevima, Thalia pokazuje zašto ju je Reno prvenstveno namenio siromašnijim državama. Vešanje je vrlo robusno, sa dugačkim hodom kako bi lakše izašlo na kraj sa očajnim putnim mrežama u tim državama. Cena koju će vozači Thalie platiti je zaista vidljivo ljuljanje u krivinama, ali to, uzimajući u obzir potencijalnu klijentelu, uopšte ne bi trebalo da predstavlja falinku.

Image

 

Prelazak preko "ležećih policajaca", zakrpa, rupa i rupetina (koje i pored najbolje namere nismo uspevali da izbegnemo) je bio impresivan, toliko da smo svaki put proveravali u retrovizoru da li je taj krater preko koga smo prešli, zaista bio tako veliki, pošto je Thalia sve te rupe veoma efikasno ublaživala. Kada se dokopate hrvatskih, a onda slovenačkih i drugih autoputeva vožnja Thaliom izgleda kao da se vozite po idealno ravnoj površini (što vrlo verovatno i jeste). Ukratko, vešanje u Thaliji je pun pogodak za domaće puteve i mi nemamo niti jednu reč zamerke povodom ove, jako bitne, komponente vozila.

Upravljački mehanizam poseduje izrazito snažan servo pojačavač, koji olakšava vožnju u gradu i manevrisanje po parking mestima. Ono što se nama ne dopada, kao što smo ustanovili i kod poslednje generacije Clio modela, je da volan ne pruža nikakve povratne informacije. Opet, ova karakteristika nije posebno bitna kupcima kojima je potreban ovakav automobil, a kako se tokom par hiljada kilometara ispostavilo, vrlo je lako navići se na takav upravljač.

Motor i menjač

Renault u Thaliji nudi poznate kombinacije motora i menjača. Na raspolaganju su benzinci 1,2; 1,4 i 1,6 u varijantama sa 8 ili 16 ventila. Dizel motor može biti isključivo poznati 1.5 dCi. Svi modeli se isporučuju isključivo u kombinaciji sa petostepenim manuelnim menjačem, a opciono je moguće poručiti četvorostepeni automatski u kombinaciji sa 1.4 16V i 1.6 16V.

Benzinci razvijaju 75KS/105Nm (1.2 16V), 75KS/114Nm (1.4 8V), 98KS/127Nm (1.4 16V) i 105KS/148Nm (1.6 16V), dok je dizel možete poručiti u varijanti sa 65KS/160Nm i 85KS/200Nm. U pitanju su sve provereni motori, koji se u današnje vreme koriste kako kod Renault, a tako i kod Dacia modela.

Image
 

Testirani automobil je bio opremljen slabijim dizelašem – 1.5 dCi sa 65KS pri 3750ob i 160Nm pri 1900ob. Na papiru motor zvuči veoma slabašno, a imajući u vidu činjenicu da nas je očekivao put od preko 3000km, bili smo malo skeptični prema tome kako će ovaj slabašni motor da izdrži dugo putovanje sa relativno visokom putnom brzinom.

Odmah po sedanju za volan, našeg kolege Mirkovića, čiji je zadatak bio da preuzme vozilo iz Renault Nissan Srbija, stigla je SMS poruka: "auto ide daleko bolje nego što je očekivano". Problem sa kojim već počinjemo da se suočavamo, nakon većeg broja test automobila je da osećaj subjektivnosti nije na istom nivou kao pre nekoliko godina. Sve jači motori u novim vozilima nas često čine nesvesnim najbitnijeg aspekta potrebnim za korektne performane – odnos snaga/težina. Takođe, nove generacije dizel motora proizvode zaista ogromne količine obrtnog momenta duž cele krive obrtaja, tako da mali automobili sa dizel motorima zaista mogu lepo i prijatno da vas iznenade.

Ono što nam je bilo veom bitno je da je test automobil opremljen dizel motorom kako bi smo smanjili troškove puta. Iako smo uzeli poslednji raspoloživi dizelaš iz test flotile, ispostavilo se da je upravo on i najštedljiviji. Zaboravili smo i na činjenicu da je Renault na svom "Eco Izazovu" sprovedenom tokom jeseni 2008. upravo sa ovim automobilom postigao prosečnu potrošnju od samo 3,15l na 100km!

Image
 

Rezervoar zapremine 50l u kombinaciji sa deklarisanom potrošnjom od 3,6l (na otvorenom), odnosno 4,5l/100km (kombinovano) je teoretski nudio skoro 1400km autonomije! Drugim rečima sa punim rezervoarom bi, uz laku nogu na gasu, mogli da stignemo do Ženeve!

Unutrašnjost

Funkcionalnost

Thalijin forte je upravo funkcionalnost i to po veoma prisutpačnoj ceni. Mnogo prtljažnog prostora, solidan putnički prostor u kombinaciji sa veoma udobnim vešanjem. Kao što i treba očekivati od automobila, koji je realno za čitavu generaciju u kašnjenju za ostalim proizvodima, enterijer nije najsvetlija tačka po pitanju dizajna, ali je sve na svom mestu i funkcionalno.

Opet se vraćamo na impresivni prtljažni prostor zapremine 500 litara, što je u rangu sa karavanima kompakt klase. Ne samo što je prtljažnik ogroman, već je i lako dostupan pa je moguće sa lakoćom ubaciti i veoma kabast prtljag (naravno u granicama mogućnosti konstrukcije vozila).

Na zadnjoj klupi ima sasvim dovoljno mesta za sedenje, tako da je moguće smestiti i četiri odrasla muškarca sa prosečnim "balkanskim" gabaritima (preko 180cm i preko 90kg), na samo na kraćim već i na dužim putovanjima. Ono što je mali nedostatak u Thaliji, a na šta su nas navikla sve brojinija MPV vozila je totalno odsustvo držača za flaše/čaše.

Oprema

Oprema u testiranom automobilu je bila više nego zadovoljavajuća. Manuelna klima nam nije bila potrebna tokom februara, ali je povremeno bila angažovana na odmagljivanju stakala, što je sa uspehom bilo urađeno u najkraćem roku. Audio sistem je korektan, a na test automobilu smo imali i komande na volanu, tj. satelitu, uz čiju pomoć je bilo daleko lakše upravljati audio sistemom nego uz pomoć komandi na centralnoj konzoli.

Image Image

Image Image

Image Image

 

Generalno, komande audio sistema, volan, satelit i ostale komande su rešenja koja smo već viđali u starijim Clio modelima i na Dacia Sandero modelima, tako da tu nije bilo iznenađenja.

 

Image Image

Image Image

 

Pored ostalog, automobil je posedovao i elektro podizače stakala na svim vratima (doplata 145€), što ga je činilo veoma dobro opremljenim, s obzirom na cenovnu kategoriju u kojoj se nalazi. Expression oprema donosi i putni kompjuter sa svim potrebnim informacijama potrebnim vozaču (prosečna potrošnja, autonomija sa preostalim gorivom, potrošeno i preostalo gorivo, prosečna brzina). Konačno, već u osnovnoj opremi Thalia stiže sa automatskim dnevnim svetlima, što je koristan deo opreme, koji će vas osloboditi obaveze da mislite o tome da li ste upalili svetla kada ste startovali automobil.

 

Sigurnost

Renault modeli se, tradicionalno, odlikuju vrhunskim sigurnosnim karakteristikama, kako aktivnim, tako pasivnim. Thalia se serijski isporučuje na našem tržištu sa ABS sistemom, vazdušnim jastucima za vozača i suvozača, a tu su i nezaobilazni sigurnosni pojasevi sa zatezačima i limiterima sile. U Expression oprem se nalaze svetla za maglu.

Nemanja Šarović
Večni entuzijasta.

2 COMMENTS

  1. kada malo bolje razmisliš bolje uzeti Clio karavan, praktičniji te bolje složen od Thalije.

  2. Sve napisano stoji za Thaliju, bolji je izbor Clio ili Clio karavan čisto radi praktičnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -