LMIC: Otvorene prijave i za GT2 klasu

0
925
flying lizard

Krajem 2009. godine, ACO je najavio da će po prvi put organizovati Le Mans International Cup (LMIC), koji je trebalo da bude isključvo namenjen LMP1 klasi vozila. Izmena pravilnika omogućava učestvovanje i drugim klasama vozila.

Uoči održavanja 12 časova Sebringa, održano je zasedanje ACO na Floridi, nakon čega je odlučeno da se omogući svim klasama učestvovanje na LMIC. Organizator je najavio da će svaka klasa (LMP2, GT1 i GT2) biti bodovana ukoliko na sve tri trke budu učestvovala najmanje četiri vozila (po kategoriji).

Ukoliko se ovo pravilo zadovolji, pobednik u klasi će imati automatsku pozivnicu na 24 časa Le Mansa 2011. godine.

Prijave za učestvovanje na Le Mans internacionalnom kupu se primaju od 30. marta do 31. maja 2010. godine.

Vinsent Beaumesnil, iz ACO, je insistirao da odluka o pozivanju i drugih klasa, a pre svega GT2 klase, nije povezana sa odlukom FIA i SRO da odustanu od organizovanja FIA GT2 evropskog šampionata.

Na pitanje da li će omogućavanje učestvovanja vozila GT2 klase u LMIC kupu negativno učestvovati na SRO FIA GT1 šampionat, Beaumesnil je izjavio: „FIA GT1 je takmičenje sa sprint trkama, a FIA GT1 automobili su projektovani za takav tip trka. GT2 posade će učestvovati na propisnim (1000km i dužim) endurans trkama."

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here