Ženeva: Lotus PROTON hibridni koncept

0
1201
Image
NAS SPONZOR

 

 

Lotus će u Ženevi predstaviti PROTON koncept, kojim se demonstriraju sposobnosti hibridnog pogona razvijenog od strane Lotus Engineering odeljenja.

Razvojno odeljenje Lotus Cars kompanije, Lotus Engineering, je razvilo hibridni pogon koji bi uskoro mogao da se nađe u automobilima kompanija, koje nemaju sopstveno hibridno rešenje.

PROTON koncep je hibridno gradsko vozilo, koje je dizajnirao Italdesign. Koncep vozilo će biti izloženo upravo na štandu Italdesigna, iako je hibridni pogon ono što je najzanimljivija komponenta koncept vozila.

Lotus je za potrebe hibridnog pogona razvio SUS motor – Lotus Range Extender. U pitanju je trocilindrični benzinski motor, čija je namena da obezbedi da se električno vozilo kreće i kada nestane električne energije. Baterije se mogu dopunjavati i priključenjem na strujnu utičnicu.

Robert Hentschel, Direktor Lotus Engineering-a, je izjavio: "Hibridni pogon je još jedan rezultat našeg rada i naše stručnosti u razvoju elekričnih i elektronskih sistema. Lotus Extender Engine je prikazan na prošlogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu, a sada smo uspeli da taj motor iskoristimo i predstavimo kompletan hibridni pogon."

 

 

 

Prethodni tekstWTCC: Spisak posada objavljen
Sledeći tekstLoeb odbio ponudu da vozi na Le Mansu
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here