Predstavljen Porsche 911 Carrera T

0
972
NAS SPONZOR

Porsche je predstavio novi 911 T, koji se od ostalih modela iz ove porodice izdvaja po tome što je olakšan, bez zadnjih sedišta i sa unapređenm performansama. T je oznaka za Touring.

Automobil koji košta oko 95.000 EUR zasnovan je na početnoj verziji 911 Carrera sa pogonom na zadnjim točkovima, ali je lakši za 20kg zahvaljujući tanjem zadnjem prozoru, novim ručkama na vratima i uklanjanju zadnjih sedišta.

  

Automobil dolazi standardno sa sedmostepenim manuelnim menjačem i Sport Chrono paketom. 911 T je spušten za 10mm i raspolaže tehnologijom upravljanja zadnim točkovima, koje nema u standardnom paketu Carrere.

Motor je trolitarski redni šestocilidraš sa dva turba, koji proizvodi 370KS i 450Nm. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 4,5 sekundi, što je za desetinku brže od Carrere. Sa opcionim sedmostepenim PDK menjačem sa dva kvačila, ubrzanje je 4,2 sekunde, a maksimalna brzina premašuje 288km/h.

Sportski duh novog modela naglašen je felnama titanijumske sive boje i prečnika 20 inča sa Carrere S, a oznake 911 carrera T ukrašavaju pragove. Kabina je presvučena crnom kožom sa žutim šavovima, a na naslonima za glave je logo 911.

Prve isporuke očekuju se u januaru.

Prethodni tekstMercedes Star Experience „Feel Intelligent Drive”
Sledeći tekstBMW Serija 6 GT