F1: Maks Verštapen u Red Bulu do 2020.

0
789
NAS SPONZOR

Maks Verštapen je produžio ugovor sa Red Bul ekipom do 2020. godine. Važeći ugovor je isticao na kraju do 2019, a dogovor je produžen za još jednu sezonu. 

Maks Verštapen se dogovorio sa čelnicima Red Bula da produži ugovor na još jednu godinu, nakon isteka trenutnog ugovora. Malo šta se trenutno događa u F1 i ovako kratki ugovori su nešto što ćemo često viđati, a sve zbog promene pravila koja stupaju na snagu 2021. godine. Zbog novih regulativa, pre svega oko agregata, svi su dosta rezervisani i sklapaju se prilično kratki ugovori, jer ni vozači, a ni timovi ne znaju trenutno kakva će situacija biti nakon tih promena. Realno je da niko ne želi da se veže na duže staze u takvoj situaciji. Veštapen je trenutno jedan od vozača oko koga se diže dosta prašine, što zbog njegovog potencijala i talenta koji sigurno ima, što zbog upitnog stila vožnje i nekada preterane agresivnosti. Maks je debitovao 2015. godine sa 17 godina za Toro Roso ekipu. Priliku da sedne u Red Bul je dobio na VN Španije naredne godine kao zamena za Kvijata. Tu trku je na opšte iznenađenje i dobio, čime je postao najmlađi pobednik u F1 istoriji, ali je tako i sebe definisao kao budućnost Red Bula. 

Ova odluka podiže i pitanje koje se tiče Danijela Rikarda, koji nema ugovor sa Red Bul ekipom nakon 2018. godine, tako da Rikardo, gledajući trenutni ugovor postaje slobodan vozač za 2019. godinu. Njegov ugovor još uvek nije produžen, a takođe za 2019. godinu je vrlo verovatno da će Red Bul prestati da sarađuje se Renoom.

Prethodni tekst2018 Porsche 718 Boxster GTS i Cayman GTS
Sledeći tekstTokio: Toyota Fine-Comfort Ride koncept

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here