F1: Fernando Alonso i sledeće sezone u ekipi McLaren

0
374

U poslednje vreme u F1 nije bilo nekih velikih i slabo čuvanih tajni, a ako jeste, to je onda Fernando Alonso i McLaren priča.

Tokom sredine sezone, Alonso je postavio ultimatum ekipi „ili Honda ili ja“, a kako se McLaren „razveo“ od Honde i započeo Renault partnerstvo (za mir), ostatak je bio jasan. Bilo je samo pitanje vremena kada će zvanično biti objavljen nastavak Alonso-McLaren saradnje, što je i učinjeno pre sat vremena. Naravno, zabave rade ostaje pitanje za polemike koliko je McLaren bio raspoložen za takve stvari, koliko je Alonso bio ozbiljan u svom ultimatumu i tako dalje. Alonso realno u F1 nije imao nikakve druge opcije, iako mu je menadžer Flavio Briatore koji ima(o) dobar uticaj u padok krugovima. Ovo za Alonsa i nije tako dobro, jer Briatore „nije po volji“ trenutnim šefovima top timova.

Interesantna je priča oko načina kako su pre dve godine Wolff i Arrivabene napravili „stisak ruke“ dogovor da neće angažovati Alonsa, te na taj način neće morati da brinu o njemu. Ova priča je još jedna potvrda da je Alonso izuzetno cenjen kao vozač, ali da njegove ostale osobine nisu baš „u liniji“ sa onim što odgovara čelnicima ekipa. McLaren je zbog svoje situacije prinuđen na „trpi“ sve dobro i loše, a videćemo u kojem će to smeru ići sledeće sezone. Posebno će biti zanimljivo ako Toro Rosso sa Honda motorom bude brži od McLaren-Renault kombinacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here