F1: Gasli menja Kvijata u Maleziji

0
310

Pjer Gasli će menjati Danila Kvijata u Toro Roso ekipi na predstojećoj VN Malezijie koja se vozi narednog vikenda. Tako će Gasli biti pod lupom ekipe i proceniće se njegova spremnost na stalni angažman.

Iz Toro Roso ekipe je došlo obaveštenje da će na narednim trkama Kvijata menjati Pjer Gasli, a Franc Tost je rekao da su dugoročne frustracije vezane za Kvijata kumovale ovoj odluci, a najskorija je udes na VN Singapura.

“Toro Roso je osnovan od strane Red Bula kako bi mladi vozači iz junior programa dobili F1 šansu i upravo to radimo sa Gaslijem,” rekao je Tost. “On je sledeći na spisku Red Bula i dokazao se osvajanjem GP2 titule prošle godine i vrlo dobrim trkama u Super Formula seriji u Japanu ove godine i ima realnu šansu za titulu jer zaostaje za vodećim samo pola boda,” dodao je Tost. Tost je takođe izjavio da ova promena predsavlja savršenu priliku da ocene stanje pred novu sezonu. Očekuje se da Gasli vozi trke za VN Malezije i VN Japana, dok će trku u Teksasu morati da preskoči zbog trke u Super Formula seriji. Ova zamena se očekivala i kao zamena za Karlosa Sajca jer je postojala mogućnost da Sajnc ode ranije u Reno umesto Palmera, ali Palmer će veroatno izgurati kompeltnu sezonu u Renou, pa je tako odlučeno da Gasli zameni Kvijata. 

Priliku da vidimo mladog Gaslija na delu imačemo već u petak kada se voze prvi treninzi za VN Malezije.

Kvijat tako već drugi put gubi poverenje čelnika Red Bula, prvi put je morao da prepusti mesto u prvoj postavi ekipe Maksu Verštapenu i “degradira” se u vozača Toro Roso ekipe, a sada i gotovo definitivno ostaje bez poverenja Red Bula.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here