Giugiaro, Pininfarina i Bertone na salonu u Ženevi

0
1777
Image

 

 

Kada je u pitanju dizajn Alfa Romeo očigledno ništa više neće prepustiti slučaju. Italijanska kompanija će sa najpoznatijim dizajnerskim kućama, ItalDesign, Bertone i Pininfarina proslaviti jubileje predstavljanjem tri koncept vozila na Ženevskom salonu.

 

Navedeni koncept automobili će biti smernice za novi stilski pravac kompanije, koji će presudno uticati na izgled nove generacije modela 159/Brera/Spider.

Povodom jubileja svake od dizajnerskih kuća i godišnjice dugogodišnje saradnje sa Alfa Romeom biće predstavljeni koncepti u kupe, kabrio i sedan formi. 

Pininfarina će povodom 80 godina kompanije predstaviti roadster verziju, a prva skica je već objavljena. 

 

 

 Image

 

Italijanska dizajn kuća, Stile Bertone, upravo je objavila skicu Alfa Romeo kupea, koji će biti premijerno prikazan na salonu u Ženevi. Ovim kupeom biće proslavljena 100. godišnjica marke i istorijske saradnje Alfa Romea i studija Stile Bertone.

 

Image 

 

Ovo je i prvi veći zajednički projekat kompanija nakon što je Fiat preuzeo radionicu karoserija Carrozzeria Bertone, i time oživeo Stilo Bertone dizajn studio, koji je ostao nezavisan.

Na skici je prikazan samo osnovni dizajn prednjeg kraja koncept kupea za koji tvorci tvrde da je osoben i prepoznatljiv, te tehnološki napredan, misleći verovatno na najavljena LED svetla i kompleksne oblike.

Skicu ili i nešto više pre Ženevskog salona duguje nam još samo ItalDesign Giugiaro, koji je zadužen za koncept limuzine.

 

Izvor: Virtualcar.it i Pininfarina.com

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here