Predstavljena nova Seat Ibiza

0
849

Seat je u salonu Porsche Beograda Ada predstavio novi model popularne Ibize. Brojna poboljšanja, nova platforma, sportske crte i brojni sigurnosni sistemi čine ovaj model veoma poželjnim u svojoj kategoriji.

Peta generacija ovog modela je predstavljena kao “najbolja Ibiza ikada” od strane čelnika Seata, a VW kvalitet upakovan u Seatov stil je odličan recept za dobru prodaju. Nova Ibiza je prvi automobil koji se zasniva na potpuno novoj MQB A0 platformi, koja je zapravo kraća od odlazećeg modela za 2mm. Ovo ne znači i manje prostora, čak naprotiv, međuosovinsko rastojanje je sada veće kao i širina automobila pa sve to doprinosi zaista povećanom komforu kako na prednjim sedištima tako i na zadnjoj klupi. Povećan je i prtljažnik na 355L što je odlično za ovu klasu vozila. Tokom prezentacije modela predstavljena je jedna dostupna verzija. Na domaćem tržištu dostupna je za sada jedna verzija motora u Style paketu opreme. Radi se o 1.0-litarskom EcoTSI 3-cilindrašu sa 95ks koji je uparen sa 5-stepenim manuelnim menjačem, što će biti više nego dovoljno prosečnom vozaču u gradskim uslovima vožnje. Kako bi opravdala mladalački duh i kako bi se nametnula potencijalnim kupcima tu je i dosta moderne tehnologije za zabavu u vozilu. 8″ TFT displej na centralnoj konzoli je deo Style paketa opreme koji ima integrisan Full Link sistem koji omogućuje povezivanje sa Apple i Android uređajima. Tu je i bluetooth, tempomat, MF volan, dvozonski klima uređaj, LED dnevna svetla i LED zadnja svetla.

Od opcija je za sada, pored izbora boja, dostupan samo Vision pack koji podrazumeva 16″ felne (u Style paketu se dobijaju 15″ aluminijumske felne) kompletno LED prednja svetla, što je sjajan podatak za ovu kategoriju vozila i paket senzora sa kamerom za vožnju  unazad.

Cena nove Ibize je 12.996 EUR za Style paket sa pomenutim motorom, a doplata za Vision paket iznosi 1.000 EUR. Doplata za metalik boju je 510 EUR, dok je doplata za psecijal metalik boju 617 EUR.

Prestavljen je i sistem finansiranja za potencijalne kupce gde je nominalna kamatna stopa 3,9% uz poklon registraciju i kasko osiguranje tokom prve godine lizing perioda .

Predstavljanje ostalih verzija motora i paketa opreme se očekuje uskoro, a već sada je dostupan određen broj vozila za test vožnju u salonima. 

Novu Ibizu očekujemo i na NK testu kada ćemo imati više utisaka kada su performanse i vožnja u pitanju. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here