F1: Porše ozbiljno razmatra učešće u F1 od 2021.

0
140

Porše bi ponovo mogao da se pojavi u F1 kao proizvođač agregata od 2021. godine, kada bi na snagu nastupio paket promena kada su agregati u pitanju. 

Predstavnik Poršea se na trci u Monci sastao sa Ros Bronom kako bi učestvovao na sastanku koji se tiče pravila oko agregata. Kako smo ranije pisali Porše je objavio izlazak iz LMP1 programa na kraju ove godine, pa to ostavlja dosta prostora, odnosno novca, za F1 program. Već je potvrđeno da će Porše osposobiti fabrički tim za Formulu E od sezone 2019-20, ali je učešće na sastanku u vezi motora za F1 podiglo dosta prašine i veruje se da če se Porše pojaviti ponovo u F1. Najveći kamen spoticanja je do sada bila komplikovana tehnologija i troškovi, ali kako je ovo planmnirano da se promeni, odnosno već je promenjeno i troškovi su redukovani, Porše je vrlo zainteresovan da se vrati u F1 takmičenje. 

Porše se poslednji put pojavio na F1 trci daleke 1991. gde je imao razočaravajuće rezultate sa Footwork ekipom, ali Poršei su viđeeni na F1 vikendu gotovo na svakoj trci i deo su F1 cirkusa, kao predtrka u vidu Porše Super kupa. Iz Poršea je potvrđeno da su zainteresovani, ali isključivo kao proizvođač agregata, formiranje fabričkog tima nije u planu. Kao potencijalni saradnici se pominju ekipe Vilijams i Red Bul. Viljams ima uske veze sa Poršeom kada je reč o hibridnoj tehnologiji, doj se parterstvo sa Red Bulom posmatra kroz prizmu VW. Meklaren je imao dobru saradnju sa Poršeom tokom perioda 1983-87. ali su male verovatnoće da se ta saradnja obnovi jer su Meklaren i Porše sada ljuti rivalji kada je reč o superautomobilima. 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here