F1: Rajkonen ostaje u Ferariju i 2018. godine

0
408

Kako to obično i biva, pred VN Belgije počinju vesti vezane za angažman vozača za narednu sezonu, a prva među njima je da Rajkonen ostaje u Ferariju i naredne godine.

Šampionu iz 2007. godine je ove godine isticao ugovor sa ekipom iz Maranela, pa je tako bio jedan od vozača koji je izazvao najviše interesovanja kada su transferi u pitanju. Tačnije, to mesto u Ferariju je nekako izazivalo najviše pažnje i podizalo se najviše pitanja da li će Kimi ostati u Ferariju ili će ga zameniti neko drugi. Ipak, iz Ferarija je saopšteno da će Kimi ostati i naredne godine sa njima, a ovo gotovo sigurno znači i da će se ugovor produžiti sa Fetelom. Očigledno da su promene u pravilima napravila bolide takvim da više odgovaraju stilu Rajkonena, pa tako Kimi uživa  prilično dobre rezultate ove sezone, u poređenju sa ranijim sezonama. Više puta je bio u igri i za pobedu, a osvoio je i pol poziciju na VN Monaka ove godine, prvu posle devet godina. Sa druge strane bolid je očigledno pobednički, te tako Fetel vodi u šampionatu, dok je Kimi tek na petom mestu, a pobeda je za njega ove sezone, barem za sada samo želja. 

U ovome je verovatno dobar deo odluke bio i na Fetelu koji je više puta izjavljivao kako je zadovoljan odnosom sa Kimijem i kako želi da nastavi da vozi sa njim. Čak postoje i neka govorkanja da je Fetel insistirao da Kimi ostane ako žele sa njim da produže ugovor. 

Predstojeća trka u šampionatu je VN Belgije, a Kimi je jedan od uspešnijih vozača na gridu na čuvenoj stazi pa je tako to savršena prilika da pokaže svojim “poslodavcima” da nisu pogrešili.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here