F1: Rajkonen ostaje u Ferariju i 2018. godine

0
728
NAS SPONZOR

Kako to obično i biva, pred VN Belgije počinju vesti vezane za angažman vozača za narednu sezonu, a prva među njima je da Rajkonen ostaje u Ferariju i naredne godine.

Šampionu iz 2007. godine je ove godine isticao ugovor sa ekipom iz Maranela, pa je tako bio jedan od vozača koji je izazvao najviše interesovanja kada su transferi u pitanju. Tačnije, to mesto u Ferariju je nekako izazivalo najviše pažnje i podizalo se najviše pitanja da li će Kimi ostati u Ferariju ili će ga zameniti neko drugi. Ipak, iz Ferarija je saopšteno da će Kimi ostati i naredne godine sa njima, a ovo gotovo sigurno znači i da će se ugovor produžiti sa Fetelom. Očigledno da su promene u pravilima napravila bolide takvim da više odgovaraju stilu Rajkonena, pa tako Kimi uživa  prilično dobre rezultate ove sezone, u poređenju sa ranijim sezonama. Više puta je bio u igri i za pobedu, a osvoio je i pol poziciju na VN Monaka ove godine, prvu posle devet godina. Sa druge strane bolid je očigledno pobednički, te tako Fetel vodi u šampionatu, dok je Kimi tek na petom mestu, a pobeda je za njega ove sezone, barem za sada samo želja. 

U ovome je verovatno dobar deo odluke bio i na Fetelu koji je više puta izjavljivao kako je zadovoljan odnosom sa Kimijem i kako želi da nastavi da vozi sa njim. Čak postoje i neka govorkanja da je Fetel insistirao da Kimi ostane ako žele sa njim da produže ugovor. 

Predstojeća trka u šampionatu je VN Belgije, a Kimi je jedan od uspešnijih vozača na gridu na čuvenoj stazi pa je tako to savršena prilika da pokaže svojim „poslodavcima“ da nisu pogrešili.

Prethodni tekstChery sprema seriju hibridnih i električnh modela
Sledeći tekstVolkswagen T-Roc spreman za premijeru

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here