Subaru Impreza R205

0
1435
Image

 

Ako ste pratili razvojni put modela Impreza, znate koliko Subaru voli da daje dugačka imena svojim visokoperformansnim modelima. R205 je za sada namenjen isključivo japanskom tržištu, a sama oznaka, kako proizvođač navodi, znači "Road Sport".

Sećate se modela Subaru Impreza WRX STi Type RA 555 V-Limited? Da japanski proizvođač ne odustaje od kilometarskih oznaka modela potvrđeno je novim modelom koji će zameniti/naslediti dosadašnji visokoperformansni model pod oznkom WRX STI Spec C.

Image
Foto: Subaru

 

R205 je, trenutno, najsnažnija specifikacija modela STi namenjena javnim putevima, a jedini problem je što za sada ovaj model može da se kupi samo u Japanu.

R205 koristi unapređeno ogibljenje (drugačije podešeni amortizeri,opruge, ojačanja prednjeg vešanja, tvrđi anti rol bar) i specijalno projektovane Bridgesone RE070 gume (245/40) kako bi omogućio daleko bolje vozne karakteristike nego "serijski" STi.

Dodatno, ovaj model koristi određen broj delova, koje je Subaru Tehnica International koristila na prošlogodišnjoj trci 24 časa Nurburgringa, što pored odličnih voznih karakteristika garantuje i dugovečnost tih komponenti.

Image
Foto: Subaru

 

Japanski STi modeli su, za razliku od američkih i evropskih, i dalje opremljeni 2,0 litarskim motorom koji u R205 modelu proizvodi 320KS i 431Nm, zahvaljujući novom turbo punjaču, izmenjenom ECU i sportskom izduvnom sistemu. SI-DRIVE sistem je specijalno podešen da obezbedi lako prilagođavanje automobila stilu vožnje vozača.

R205 poseduje i nove spojlere (napred i pozadi), specijalno dizajnirane 18" aluminijumske točkove i posebno ofarbanu prednju masku – kako bi se R205 vizuelno razlikovao od standardnih STi modela.

R205 će biti proizveden u 400 primeraka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here