Restilizacija modela je sjajan momenat da se sagledaju poboljšanja koja su bila neophodna kada je u pitanju originalni model, a ovo je nekako posebna bitna stavka kod modela automobila koji su u stalnom razvoju, tačnije u ekspanziji. Dacia je restilizovala svoj Sandero, a mi smo imali prilike da se družimo sa Stepway izadenjem i to u specijalnoj, Freedom, ediciji.

Svi znamo da se restilizacije uvode kako bi osvežili model i produžili mu životni vek, ali koriste se i za uvođenje nekih tehnoloških novina. Kod restilizacije Dacia koristi idejna rešenja koja je relativno lako, čitaj jeftino, primeniti. Pre svega su to neka estetska unapređenja koja ne iziskuju promenu samih elemenata karoserije, što je idealan recept za promenu imidža uz minimalna ulaganja. Izmene se pre sva odnose na promenu svetlosne grupe što je urađeno maksimalno efasno i sada prednja svetla imaju integrisana LED dnevna svetla (testirani model) i zadnja svetla vrlo interesane unutrašnje konfiguracije.

Sam Stepway model je dosta interesantno pozicioniran, a Dacia je preuzela “foru” od Renoa pa malo po malo izbaci neke specijalne edicije modela kako bi razbila monotnoju ponude, tako je i u slučaju test premirka koji nosi naziv Freedom i ima, pre svega, dodatke u enterijeru koji ga razlikuju od standardnog Stepway modela.

Po sedanju za volan podsetili smo se visoke pozicije sedenja koja važi za skoro sve Dacia modele, a kod Stepway-a je to još više izraženo zbog povećanog klirensa. Takođe, odmah u oko upadaju redizajnirani elementi unutrašnjosti (dosta kvalitetniji četvorokraki volan i konačno “pravilan” položaj podizača prozora), ali i posebni dodaci koji donosi Freedom edicija, narandžasti elementi oko otvora za ventilaciju i posebne presvlake na sedištima.

Po startovanju dCi 90 agregata i prilikom prvih kilometara možda najveći utisak jeste vrlo prijatan rad malog Renoovog dizelaša, kao njegova spremnost da lepo sarađuje sa vremenšnim 5-stepenim menjačem. Živahnost sa kojom raspolaže Stepway sa 90ks je vrlo izražena u gradskim uslovima vožnje. Još jedna stavka koju smo odmah primetili je nešto otežan servo upravljač koji možda može biti od pomoći na nekim terenima van asfalta, ali je u gradskim uslovima mana. Tokom trajanja testa imao sam priliku da Sandero probam u raznim uslovima, otvoren put, gradska vožnja, pa čak i vožnja na obroncima Čemernika, gde mi je Stepway dao obrazloženje za ono Freedom u nazivu. Bez problema je savladavao seoske neasfaltirane puteve, pa tako ovo može biti samo bonus ako neko ima potrebe za ovakvim terenima. 

Tokom testa smo zaista lepo izbalasnirali kilometražu i prešli gotovo 850 km bez nekog naglašenog umora vozača i putnike u vozilu, a Sandero nam se na kraju testa zahvalio potrošnjom od vrlo prijatnih 5.9 l na 100 kilometara Sve ovo nas je navelo na zaključak da uz cenu od 12.800 EUR Stepway Freedom može biti adekvatna mešavina gradskog automobila i vikend individualiste / avanturiste!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here