Opel i Vauxall dobili novu upravu

0
117

PSA grupa je dovršila proces preuzimanja Opela i Vauxalla od General Motorsa, imenovala nove uprave u tim kompanijama i formalno postala drugi po veličini proizvođač auotmobila u Evropi, iza Volkswagena.

Danas smo svedoci rađanja istinskog evropskog šampiona. Pomoći ćemo Opelu i Vauxallu da se vrate u profitabilnost i želimo da zajedno postavimo nove industrijske standarde“, saopštio je predsednik PSA Karlos Tavares.

Opel je objavio da će ubuduće imati mnogo jednostavniju upravnu strukturu s ciljem da ostvari bolju sinergiju imeđu procesa proizvodnje i prodaje, da bi ostvario godišnju uštedu od 1,7 milijardi EUR.

Kompanija želi da postane profitabilna do 2020. godine i da postigne maržu profita od 6% do 2026. godine.

Preuzimanjem od strane PSA otvara se nova stranica u istoriji Opela, koji je poslovao u sastavu General Motorsa 88 godina, saopštio je direktor Mihael Lohšeler (Michael Lohscheler). On je dodao da će Opel i dalje prozvoditi tehnologiju “Made in Germany” koja će biti dostupna svima.

Novi zvaničnici u upravi Opela iz PSA su Remi Žirardon (Remi Girardon) na položaju šefa proizvodnje i Filip de Rovira (Philippe de Rovira) kao novi šef finansija. Kristijan Miler (Christian Mueller) je šef inženjerskog odelenja sa zadatkom da integriše inženjere i odelenje za pogon u jedan segment.

PSA je u martu objavio da će kupiti Opel za 2,2 milijarde EUR. General Motors je prodajom Opela nastavio povlačenje iz Evrope, regiona u kojem nije bio profitabilan od 1999. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here