Prvi testovi za novi BMW M8 GTE

0
705
NAS SPONZOR

BMW Motorsport odeljenje je na stazi Lausicring sprovelo prve testove novog trkačkog automobila iz GTE klase – BMW M8 GTE. Testovi su trajali tri dana, a za volanom su bili fabrički vozači BMW tima: Maksim Martin i Martin Tomčik.

Trodnevni testovi voženi na Lausicringu su sledeći korak nakon što je M8 GTE prvi put predstavljen pre 20 dana nakon završenog sklapanja u BMW fabrici Dingolfing. Testovima je prisustvovao i šef BMW Motorsport odeljenja, Jens Markart.

Novi automobil je projektovan po GTE specifikacijama što će BMW Motorsport odeljenju omogućiti povratak u Svetski i Evropski endurans šampionat, a pre svega na 24 časa Le Mana. Novi automobil bi po planu trebalo da debituje na otvaranju IMSA sezone 2018, na trci 24 časa Dejton.

 

Markart je izjavio: „Vrlo sam ponosan što sam prisustvovao prvim testovima M8 GTE automobila. Svi članovi tima su obavili sjajan posao u razvoju našeg najbržeg trkačkog automobila. Iako su ovi testovi organizovani kako bi se svi upoznali sa njegovim mogućnostima, prvi utisci su veoma pozitivni.“

BMW je kao test vozače izabrao vrlo iskusne vozače Martina i Tomčika koji imaju iskustva ne samo u vožnji BMW M4 DTM automobila, već su često i za volanom BMW M6 GT3 automobila.

Prethodni tekstRenault – rekordna prodaja u 2017. godini
Sledeći tekstMercedes predstavio pikap X-Class
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here