Le Mans: 24 časa Le Mans kriterijum za prijave

0
1100
Image

 

Timovi koji žele da učestvuju na 2010. 24 časa Le Mansa, koji se održava 12. i 13. juna, uskoro treba da počnu sa slanjem zahteva. Evo su kriterijumi i pravila po kojima ACO odabira potencijalne učesnike na najprestižnijoj trci na svetu.

Timovi zainteresovani za učestvovanje na 2010 Le Mans-u moraju poslati prijave u periodu od 21. decembra 2009. do 20. januara 2010. godine.

Timovi koji su stekli automatsko pravo učestvovanja na trci (na osnovu prošlogodišnjih rezultata na 24 časa Le Mansa, LMS, ALMS, Azijskom LMS, FIA GT i Michelin Green X Challenge) moraju potvrditi svoje učestvovanje pre 11. januara 2010. godine. Ukoliko tim menja klasu u kojoj učestvuje, prijava nije automatska i o potvrdi učestvovanja odlučuje Komitet za Odabir.

Komitet za Odabri, koji se sastaje pod nadzorom Jean Claude Plassart-a, Predsednika ACO, će krajnem januara odabrati i zvanično objaviti kojih 55 posada je odabrano za učestvovanje na trci, kao listu rezervnih posada.

Prioritet za učestvovanje na trci će imati timovi koji su učestvovali u kompletnim sezonama LMS, ALMS ili Azijskog LMS takmičenja. Prioritet, takođe, imaju fabrički timovi.

Vozači

Što se tiče vozača, ACO od timova zahteva da se prijavi bar jedan vozač po posadi koji ne može biti zamenjen (osim u slučaju "Više Sile"). Ukoliko se tim povuče, taj vozač neće moći da učestvuje u okviru neke druge posade. Imena preostalih (2 ili 3) vozača se moraju prijaviti do 12. maja.

Rezervne liste

Pored 55 posada, ACO će objaviti listu od 10 rezervnih posada – 5 u klasi prototipova i 5 u GT klasi. Timovi koji odustanu od učestvovanja će biti zamenjivani timovima sa rezervne liste, a oni moraju potvrditi svoje učestvovanje pre 7. aprila 2010.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here