Miloš Pavlović bez plasmana na 12h Imole

0
537

Na endurans trkci 12 časova Imole nastupao je Miloš Pavlović koji je Lamborghini Huracan delio sa Robertom Pampaninijem i Kristofom Lencom. Ovo je četvrta trka ovogodišnje sezone 24H Kreventik šampionata koje se sastoji isključivo od trka u trajanju od 12 ili 24 časa.

Pavlović je sa Pampaninijem i Lencom nastupao u „A6 Am“ klasi. Za nastup je bilo prijavljeno 39 posada, a Pavlović je na kvalifikacijama zabeležio 12. mesto u generalnom, a 6. mesto u klasi.

Međutim i pored prilično dobro pripremljenog automobila od strane fabričkog Lamborghini tima, Grasser Racing, posada #963 je odustala već u početnoj fazi trke zbog udesa u kome je učestvovao italijanski vozač Robert Pampanini.

Pavlović je izjavio: „Zaista velika šteta, s obzirom da smo još tokom treninga znali da imamo izuzetno dobro pripremljen automobil sa kojim smo mogli da idemo na najviši plasman. Čak i posle udesa u kojem je bio prilično oštećen prednji levi deo automobila, za čiju je popravku ekipi bilo potrebno 20 minuta, imali smo strategiju koja bi nas dovela možda čak i do podijuma. Na žalost, u nastavku su počeli problemi sa pregrevanjem kočnica zbog kojih smo morali da odustanemo. To su trke, dešavaju se i takvi pehovi, pa se sada okrećem novim obavezama i takmičenjima koja slede.”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here