OAK Racing kupio Pescarolo proizvodnju

0
1292
Image

 

Pescarolo je prodao svoj kompletan razvojno proizvođački program šasija sportskom timu OAK Racing. OAK Racing će preuzeti i sve ostale komercijalne odgovornosti i aktivnosti Pescarolo Sport tima, odnosno Sora Grupe.

Na daljem razvoju šasija će i dalje biti uključen Pescarolo Sport, tako da će nove šasije modifikovane da zadovolje ACO pravilnik za sezonu 2010 biti testirane u vazdušnim tunelima početkom godine i biti spremni za isporuku pre početka sezone 2010.

Predsednik OAK Racinga, Jacques Nicolet, je izjavio: "Ovaj dogovor nam omogućava da nastavimo sa razvojem postojeće šasije i nastavimo da povećavamo performanse naših šasija u narednom periodu.

Ovo je potpuno novi izazov za OAK Racing, a mi ćemo mu pristupiti sa istim profesionalizmom i efikasnošću kakvu smo i do sada prikazivali. Naravno, u daljem razvoju će nam pomoći Pescarolo Sport dizajn odeljenje."

Ostaje samo pitanje da li je Hanri Pescarolo konačno digao ruke od enduransa, nakon što je proteklih nekoliko sezona bezuspešno pokušavao da se bori protiv Peugeota, a ove sezone i Aston Martina?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here