LMS: 2010 kalendar

0
1452
Image

 

Ukratko, nova sezona ima isti broj trka kao i prethodna (5), jednu novu stazu u kalendaru i još nekoliko drugih zanimljivosti. Nova staza je u našem komšiluku – Mađarskoj! Mi smo već rezervisali karte.

Otvaranje nove sezone će biti na stazi Paul Ricartd, u Le Castellet-u, gde će se održati zvanični testovi 7. i 8. marta. Prva trka, koja se vozi na istoj stazi, je planirana za 9-11. april, a sama trka će trajati 8 časova!

Nažalost, tokom osam časova takmičari neće odvesti dovoljno kilometara da bi se trka bodovala sa 50% više bodova nego uobičajeno, kako to nova pravila dozvoljavaju. Trka će startovati kasno ujutro, a završiće se u ranim večernjim časovima.

U kalendaru se nalaze i dve noćne trke – 1000km Algarva i 1000km Hungaroringa, dok će dve preostale trke 1000km Silverstona i 1000km Spa Francorchampsa ostati neizmenjene kako po datumu održavanja, tako i po formatu.

Spa Francorchams se vozi početkom maja i to je tradicionalna prilika za sve timove, koji se pripremaju za Le Mans da izvšre poslednje pripreme u realnim uslovima pred tu trku.

Trka u Portugalu se vozi sredinom jula, nakon što je 2009. kao prva noćna trka u ovom takmičenju doživela veliki uspeh i pohvale od učesnika, medija ali i gledalaca.

Novitet u kalendaru je mađarska staza Hungaroring, koja zamenjuje Hockenheim. Trka će se voziti u noćnim uslovima, a za nas je bitno to što nam je staza veoma blizu, a sa novim viznim olakšicama nema nikakvih prepreka da se uputimo u "komšiluk" i čujemo uživu grmljavinu endurans mašina.

Završna trka sezone je, kao i obično, Silverstone, koji se vozi 10-12. septembra.

7-8. mart – Zvanični testovi, Circuit Paul Ricard
9-11. april – 8H of the Castellet – Circuit Paul  Ricard
7-9. maj – 1000 Km of Spa-Francorchamps
15-17. juli – 1000 Km of Algarve (noćna trka)
21-22. avgust – 1000 Km of the Hungaroring (noćna trka)
10-12. septembar – Autosport 1000  Km of Silverstone

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here