Novi Nissan Leaf sa Propilot tehnologijom

0
630
NAS SPONZOR

Novi Nissan Leaf biće predstavljen u septembru sa novim sistemom za poluautonomnu vožnju Propilot, potvrdila je japanska kompanija. Objavljena je video demonstracija rada ovog sistema, a priložene slike pokazuju potpuno digitalizovani prikaz iza upravljača kada je Propilot aktiviran.

Novi model imaće agresivniji dizajn, inspirisan novom Microm, na šta ukazuje za sada jedina zvanična fotografija prednjeg svetla.

Pored novog dizajna, nova generacija ovog električnog hečbeka imaće i poboljšani pogon sa dometom od oko 540km, što je dvostruko više od aktuelnog modela. To je za oko 140km više od aktuelnog Renaulta Zoe, što znači da će Leaf biti lider u svojoj klasi.

Poboljšanje je postignuto ugradnjom novog baterijskog pakovanja, koje će Nissanu omogućiti da prodaje Leaf u različitim specifikacijama, kao što čini Tesla sa svojim modelima. Najveća baterija trebalo bi da ima kapacitet od oko 60kWh u najvišoj specifikaciji, što je dvostruko više od današnjeg Leafa.

Novi Leaf stiže na tržište sledeće godine, a Nissan se nada da će električna vozila do 2020. godine činiti 20% njegove prodaje.

Prethodni tekstF1: Rikardo pobednik na ludoj trci u Bakuu
Sledeći tekstTržište: Rast prodaje u 2017, pad tražnje za dizelima