Polestar ubuduće pravi električne automobile

0
335

Volvo je odlučio da svoje odelenje Polestar, koje se bavilo sportskim segemetnom i pripremom serijskih automobila visokih performansi, pretvori u novu marku koja će se fokusirati na razvoj električnih automobila sa naglašenim performansama.

Švedski proizvođač odabrao je Tomasa Ingenlata (Thomas Ingenlath) za novog direktora Polestara. Nova marka funkcionsiaće u okviru Volvo grupacije, a njeni automobili nosiće sopstveni amblem.

Polestar će na raspolaganju imati tehnološke, inženjerske i ekonomske resurse Volva, ali njegovi modeli više neće nosti logo ove marke. Detaljan proizvodni i komercijalni plan biće objavljen na jesen.

Volvo je kupio 100% kompanije Polestar Performance u julu 2015. godine. Pre toga, Polestar je bila nezavisna firma kojoj je Volvo plaćao za razvoj njegovih automobila visokih performansi. Dve kompanije sarađuju u oblasti automobilskog sporta od 1996. godine.

Prema izvorima iz kineskog Geelyja, koji je vlasnik Volva, ideja je da se kreira porodica autombilskih marki koje bi bile konkuerncija grupaciji Volkswagen. Polestar će zadržati svoje sedište u Getebrorgu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here