Jaguar najavio premijeru modela E-Pace

0
610
NAS SPONZOR

Jaguar je objavio prvu sliku svog drugog SUV modela E-Pace i najavio njegovu premijeru 13. jula. Automobil stiže na tržište u povoljnom periodu za Jaguar, kada kompanija beleži rast prodaje, a i od ovog modela očekuju se odlični rezultati.

E-Pace će na britanskom tržištu u početnoj verziji koštati manje od 30.000 funti. Automobil koristi LR-MS čeličnu platformu iz modela Land Rover Discovery Sport  i Range Rover Evoque. Novi SUV biće ponuđen sa pognom na prednjim ili svim točkovima u kombinaciji sa šestostepenim maneulenim ili osmostepenim automatskim menjačem.

Za pogon će biti iskorišten dvolitarski četvorocilindrični benzinski i dizelski motori iz serije Ingenium, a najavljen je i novi Jaguarov hibridni pogon. U tom pogonu kombinovaće se električni pogonski motor koji se napaja iz baterija i trocilindrični 1,5 litarski dizelski agregat.

Jaguar je u aprilu saopštio da je u svetu povećao prodaju za 83%, čemu je značajno doprineo model F-Pace. Manji E-Pace biće konkurent modelima BMW X1 i Audi Q3, koji su trenutno veoma uspešni na tržištu. X1 je u prvih pet meseci ove godine prodat u 113.367 primeraka, a Audi je tokom 2016. godine prodao više od 230.000 primeraka Q3.

Električni SUV marke Jaguar imaće oznaku I-Pace i, prema informacijama iz ove kompanije, naći će se u prodaji do sledeće godine.

Prethodni tekstF1: Verštapen najbrži u Bakuu
Sledeći tekstF1: Hamilton startuje prvi u Bakuu