Autodelta 159 J4 3.2 C i Brera S 3.2 Compressore

0
2458
Image

 

 

Na MPH09 salonu prestižnih i automobila visokih performansi u Londonu britanska tjuning kuća, specijalizovana za Alfa Romeo automobile, predstaviće 159 J4 3.2 C i Brera S 3.2 ‘Compressore”.

Radi se u osnovi o modelima 159 i Brera, koji su kršteni kao Autodelta J4 3.2 C i Autodelta Brera S 3.2 ‘Compressore”.

Autodelta J4 3.2 C

 

Image

 

Prethodne godine Autodelta je predstavila J4 2.2 C, a ponudu ove godine dopunjuje model sa modifikovanim V6 motorom zapremine 3,2 litra. Autodeltin omiljeni V6 motor, asistiran kompresorom, razvija za ovu kompaniju uobičajenih 352 KS / 435 Nm. Pored kompresora i interkulera Alfa 159 dobila je unapređenja šasije, elektronike, kočionog sistema i ogibljenja.

 

Image 

Image 

 

Autodelta Brera S 3.2 ‘Compressore”

 

Modifikovana Brera rezultat je zajedničkog rada kompanija Prodrive i Autodelta. Glavna razlika u odnosu na dosadašnje modele jeste povećanja performansi redukovanjem težine za 100kg. Ozbiljnije redukovanje težine postignuto je eliminacijom Q4 pogona na sve točkove, pa Brera svu snagu prenosi na prednju osovinu.

 

 Image

 

Posao je nastavila Audtodelta instaliranjem kompresora i interkulera. Zahvaljujući iskustvu stečenom sa modelom 147 GTA, gde su usmerili čak 435 KS na prednju osovinu, sličan projekat je primenjen i kod modela Brera. Autodelta J5 3.2 C šalje 352 KS i 425 Nm ka prednjoj osovini  (standardna Brera 3.2 260 KS i 322 Nm).

 

 Image

 

Prenos snage na asfalt pospešen je pomoću Autodelta mehaničkog diferencijala sa zatvaračem, koji funkcioniše u sadejstvu sa Q2 elektronskim sistemom. Mehanički dif. sa zatvaračem vrši svoju funkciju u normalnim okolnostima dok Q2 uskače samo u ekstremnim situacijama kočeći odgovarajuće točkove kako bi usmerio snagu tamo gde je neophodna.

 

 Image

 

Ova Brera poseduje ogibljenje koje je potpisala kompanija Prodrive. Ogibljenje Sportline je podesivo i omogućava preko 40 različitih režima rada, koje vozač može sam odabrati.

 

Image 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here