Lexus noviteti za Ženevski sajam

0
3256
NAS SPONZOR

 

Štand Lexusa će biti pun novosti čime se očigledno označava izvesna promena u strategiji i želja da se prigrami veči deo tržišta. Nova generacija IS modela, prvi Lexus dizel motor, Evropsko predstavljanje LF-A koncepta, nova generacija GS modela kao i predstavljanje prvog SUV-a sa hibridnim pogonom.

Novi Lexus IS je prvi model ove marke koji će imati dizel motor u ponudi. Zvanične slike će biti predstavljene 1. marta.

Evropska premijera LF-A koncepta kojim Lexus prikazuje svoje mogućnosti da pravi super automobil koji može da ide brže od 300kmh. Motor je 5,0 litara sa 500KS.

Novi GS model kreće sa prodajom tokom narednih meseci. Ovaj luksuzni model će imati dva raspoloživa motora: 4,3l V8 sa 283 KS ili novi 3,0l V6 sa direktnim ubrizgavanjem koji razvija 249KS. V6 će dolaziti sa novim 6-stepenim automatskim menjačem, a ogibljenje je AVS – tj. podesivo sa dva režima amortizera: normalno I sportsko. Novi servo uređaj (EPS) sada poseduje promenljivu snagu tako da se sa povećanjem brzine povećava direktnost upravljanja (VGRS).

SUV pod nazivom RX400h je prvi svetski SUV koji ima hibridni pogon – benzin/struja što omogućava minimalno zagađenje i bitno umanjenu potrošnju. Model ima 3,3l V6 motor sa 272KS, CVT menjač i pogon 4×4. Ubrzanje je 7,6s do 100kmh, a potrošnja je po fabričkim informacijama samo 8l u kombinovanom režimu (autoput/grad) vožnje.

Prethodni tekstHyndai poslovanje u januaru
Sledeći tekstAuto kros šampionat Srbije 2005
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here