Honda: Serijski CR-Z će biti identičan konceptu

0
1575
Image

 

Hondini čelnici iz dizajn odeljenja su dali najavu da se serijski model CR-Z neće mnogo razlikovati u odnosu na koncept model predstavljen na proteklim sajmovima u Frankfurtu i Tokiju.

Nakon upravo završenog sajma automobila u Tokiju, Generalni menažer Honde za globalni dizajn, Nobuki Ebisawa je najavio da će koncept model predsstavljen na Honda štandu u stvari vrlo bliska, vizuelno, serijskom modelu. Serijska verzija će biti predstavljena u januaru 2010. na Sajmu automobila u Detroitu.

Image

 

Koncept model je dobio unapređenu aerodinamiku, bolje vozne karakteristike i dizajn unutrašnjeg prostora u odnosu na prvobitni koncept predstavljen u Tokiju, pre dve godine.

Kako je rečeno, očekuju se izmene u nagibu prozora, kao i kod visine krova što će pozitivno uticati na vozne karakteristike, ali su te promene delimično uslovljene i potrebom da se zadovolje sigurnosni standardi za serijske automobile.

Image

 

Prednja maska, po rečima Ebisawa-e, će biti zadržana na CR-Z modelu. Takođe, ovaj dizajn prednjeg dela će biti rezervisan za buduće sportske modele, dok će velikoserijski modeli zadržati konzervativni izgled.

Image

 

Honda CR-Z će biti prvi serijski hibridni automobil sa sportskim karakteristikama, kao i sa manuelnim šestostepenim menjačem. Pogon je poveren proverenoj kombinaciji elektro motora i 1,5 litarskog benzinskog motora. Motor je nešto veće zapremine u odnosu na one koje smo imali prilike da vidimo u modelima Civic Hybrid i Insight, što bi trebalo da na raspolaganje vozaču stavi nešto više snage.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here