LMS: Jean Alesi vozi za AF Corse tim

0
1480
Image

 

Još jedno veliko ime u endurans takmičenjima od sledeće sezone: Jean Alesi će ponovo voziti za Ferrari, ali ne u Formula 1 takmičenju, već za AF Corse tim, koji nastupa u LMS takmičenju u GT2 klasi.


Alesi je tokom nedavno voženih testova na stazi Fiorano impresionirao ljude iz tima čvrsto povezanog sa Ferrarijem, tako da mu je ponuđen angažman za narednu sezonu.  Amato Ferrari, šef tima AF Corse, je bio impresioniran peformansama koje je prikazao Alesi odvezavši 65 krugova na stazi Fiorano sa najboljim vremenom od 1:15.80 minuta.

Ovo će biti povratak Alesija u Ferrari, nakon što je 1991. i 1995. Vozio za Ferrari F1 tim. Pojačanje u vidu bivšeg F1 vozača bi trebalo da poveća šanse AF Corse timu u naredno LMS sezoni u borbi za šampionsku titulu, kao i da im omogući nastup na 2010 24 časa Le Mansa.

Alesi (45) je, nakon odveženih testova, izjavio: „Osećam se kao da sam ponovo mlad, kao da sam na početku svoje karijere pa moram ponovo da dokazujem svoje sposobnosti. Osećaj je bio neverovatan pri povratku na stazu, ali sam odmah stekao poverenje u automobil (F430 GT2), koji je zaista fenomenalan."

Od kako se povukao iz F1 takmičenja, Jean Alesi je nastupao u DTM takmičenju, a u poslednje vreme i u Speedcar Series takmičenju, gde je zabeležio i nekoliko pobeda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here