2010 Kawasaki Z1000

0
3325
NAS SPONZOR

Nakon dužeg niza godina bez mnogo promena Kawasaki je, uprkos finansijskim problemima, odlučio da konstruiše u potpunosti novi model Z1000.

Za razliku od dosadašnjeg modela koji je koristio agregat od starog modela ZX9, novi Z1000 ima potpuno novi, specijalno za njega konstruisani, agregat zapremine 1043ccm sa više snage i obrtnog momenta na celom radnom opsegu.

{youtube}G0bvXCFrATA{/youtube}

{youtube}Q59lydIGbpI{/youtube}

{youtube}uKS4XLzXSmg{/youtube}

Naravno ovako korenita promena agregata zahtevala je i novi ram, koji je i ekskluzivno napravljen za model ovaj model. Ram sa dve noseće aluminijumske grede je sada osetno krući i čvršći nebi li se nosio sa 163ks, koje razvija novi agregat kao i ogromnom kočionom silom koja je na raspolaganju preko dvostrukih prednjih diskova prečnika 300mm.

Ogibljenje je kao i ostatak mašine u potpunosti redizajnirano, najviše na zadnjem kraju koji se sada oslanja preko nove zadnje vile opremljene horizontalno postavljenim amortizerom dok je prednji kraj opremljen potpuno podesivim USD vilama prečnika 41mm.

Kao što smo rekli agregat je u potpunosti novi sa prečnikom klipa od 77mm i hodom od 56mm što po rečima konstruktora dozvoljava daleko veće mogućnosti za pravljenje velikih količina obrtnog momenta pri niskim i srednjim obrtajima, baš tamo gde se i najviše koriste kod ovakvih mašina tako da novi Z1000 razvija istih 110Nm obrtnog momenta kao i sportskiji ZX10R.

 
Prethodni tekstRazotkrivena: 2010 Opel Meriva
Sledeći tekstBMW koncept električnog skutera C1-E

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here