I Volvo ponovo u rukama švedske kompanije?

0
1510
Image
NAS SPONZOR

 

Ford već duže vreme neuspešno pokušava da proda Volvo, koji beleži gubitke, ali bez uspeha. Sada se listi potencijalnih kupaca pridružio švedski konzorcijum, Konsortium Jakob AB.

Nakon što je Saab kupio Koenigsegg, sada postoji šansa da se i Volvo vrati u ruke šveđana. Konzorcijum investitora agresivno skuplja finansijska sredstva, kako bi ponudio dovoljno novca i zadovoljio kriterijume koje pred kupce postavljaju Ford i Volvo.

Za sada, najozbiljniji kupci Volvoa su bili iz Kine – Geely je svojevremeno, po nezvaničnim informacijama, potpisao predugovor o kupovini Volvoa. Nakon što su u javnost procurele informacije da je Geely zainteresovan isključivo za tehnologiju, kao i da bi se proizvodni pogoni preselili u Kinu, dok bi većina radnika u švedskoj dobila otkaz došlo je do žestokog zaokreta, kada je u pitanju stav Volvoa i švedske vlade.

Za Volvo bi trebalo da su zainteresovane i druge kineske kompanije, kao i konzorcijum investitora iz evrope.

Za sada, kineski kupci bi trebalo da budu najozbiljniji kupvi s obzirom da kineskim automobilima sigurnosni sistemi nisu jača strana, a Volvo kao jedan od svetskih lidera po pitanju automobilske sigurnosti sigurno ima šta da ponudi. Takođe, razvijena prodajna mreža na tlu Severne Amerike bi takođe mogla biti iskorišćena kao polazna tačka za prodaju kineskih automobila.

Prethodni tekstSaab prodat Koenigsegg-u
Sledeći tekstSuzuki priprema Kizashi Hybrid
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here