2009 Piaggio MP3 Hybrid

0
3535
Image
NAS SPONZOR

 

Piaggio Grupacija je predstavila MP3 Hybrid model – prvi hibridno pogonjeni skuter, koji će se u prodajnim salonima naći od jeseni ove godine.

U pitanju je skuter koji benzinski i električni pogon kombinuje u jedan jedinstveni „paralelni hibridni" pogon. Električni pogon omgoućava povećanje performansi benzinskog motora za do 85%, što je posebno pogodno za urbani režim vožnje – čemu su ovi skuteri i namenjeni. Elektronski sistem za kontrolu rada skutera (VMS – Vehicle Management System) uz pomoć „Ride by Wire" sistema elektronske kontrole gasa angažuje u odgovarajućoj meri oba agregata kako bi optimizovao performanse i potrošnju.

Image 

Piaggio MP3 Hybrid može da troši prosečno oko 1,7l/100km što je dosta manje u odnosu na 3,9l/100km, koliko je prosečna potrošnja skutera srednje veličine. Slična je razlikama i u CO2 emisijama, što srpske kupce apsolutno ne treba da zanima. Za one, koji nisu državljani zemalja trećeg sveta, MP3 Hybrid emituje 40g/km – daleko manje u odnosu na prosečnih 90g/km za prosečni skuter.

Image 

Vozač MP3 Hybrida može prisiskom na dugme da koristi potpuno električni režim rada ili potpuno benzinski režim rada. Baterije se mogu puniti jednostavnim priključenjem 220V priključak.

Image 

Specifikacije:
Benzinski motor: jednocilindrični 4T 4V 124ccm
Ukupna snaga pogona: 15KS pri 8500ob
Ukupni momenat: 16Nm pri 3000ob
Snaga električnog motora: 3,5KS
Moment električnog motora: 15Nm
Baterije: Litijum jonske

Prethodni tekstScuderia Ferrari ručni sat
Sledeći tekstHonda CR-Z Hybrid – potvrđena
Večni entuzijasta.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here