Renault R26.R brži od Focusa RS na britanskim stazama

0
2312
Image
NAS SPONZOR

 

 

Renault je osetio posebnu potrebu da se pohvali performansama R26.R verzije, prethodne generacije modela Megane, koja je postavila rekordna veremena za serijski automobil sa pogonom na prednje točkove na britanskim stazama: Silverstone, Bedford Autodrome, Millbrook i Bruntingthorpe.

Renault Megane R26.R proizveden je u limitiranoj seriji od 450 primeraka, od kojih je više od polovine završilo u Velikoj Britaniji.

 

 Image

 

Ovaj hečbek pokreče 2.0 turbo benzinski motor sa 230 KS što je bilo dovoljno za vreme od 2 minuta i 19,4 sekunde na stazi Silverstone. Rekord je postavio magazin Drivers-Republic, a vreme je skoro 3 sekunde bolje od onog koje je zabeležio novi Ford Focus RS pogonjen 5-cilindričnim turbo motorom sa 300 KS.

 

 Image

 

Sledeća destinacija koju navodi Renault je Bedford Autodrome, gde je EVO magazin zabeležio vreme od 1 minuta i 29 sekundi, skoro dve sekunde brže od Focusa RS.

Na stazi Bruntingthorpe, magazin "Performance car" je objavio vremena koja su brža od konkurenata u vidu Focusa RS, Impreze STi Type UK, pa čak i REVO tjuniranog Seat Leona Cupra sa 360 KS.

 

 Image

 

Poslednja destinacija je staza Millbrook, gde je magazin Autocar zabeležio vreme od 1 minuta i 15,6 sekundi, sekundu brže od Focusa RS.

Renault R26.R drži rekod i na čuvenoj stazi Nurburgring Nordschleife za serijski automobil sa pogonom na prednje točkove – 8 minuta i 17 sekundi.

R26.R ipak predstavlja limitiranu seriju, olakšanu za 123 kg u odnosu na serijski R26 model, pa nas više interesuje kako će se pokazati novi Renault Megane RS 250 u odnosu na Focusa RS.

 

 

 

 

Prethodni tekstABT Sportsline slavi 50 godina postojanja
Sledeći tekstLamborghini Murciélago LP670-4 na stazi Silverstone

1 COMMENT

  1. Ispravljeno Tommy 🙂 Zamalo da na R26.R bude brzi i od Renault F1.