Promocija za srpsko tržište: Urban Cruiser, IQ i 2009 Aygo

0
4076
Image

Danas, 7. maja, održana je domaća promocija novih Toyota modela – Urban Cruisera, IQ i restilizovanog Aygo-a za 2009. Promocija je održana na improvizovanom poligonu u okviru beogradskog Sajma.

 

Toyota je modele Urban Cruiser, IQ i Aygo već predstavila domaćoj javnosti na ovogodišnjem Salonu automobila u Beogradu, da bi danas članovi novinarskih redakcija imali priliku da se detaljnije upoznaju sa novitetima iz Toyote.

Rukovodilac marketinga za marku Toyota, Marko Kruška, je pristunim novinarima i fotoreporterima ukratko predstavio potpuno nove modele u ponudi – Urban Cruiser i IQ, kao i restilizovani Aygo za 2009. godinu.

 

Image

 

Nakon kratkog upoznavanja sa novim modelima, imali smo priliku da provozamo novitete iz Toyote za 2009. godinu. Aygo je za 2009. godinu pretrpeo površinske izmene, tako da smo njega preskočili znajući da nećemo imati ništa novo da vam prenesemo u odnosu na ono što smo imali da zaključimo nakon našeg jednodnevnog testa ovog modela iz 2006. godine.

Fokus je bio na voznim karakteristikama Urban Cruisera i najmanje Toyote u ponudi – IQ. Jedan od raspoloživih IQ modela je bio vožen na improvizovanom poligonu, gde su novinari (prilično neuspešno) pokušavali da izvedu prolazak između čunjeve što je Toyotin marketnig asistent, Marija Popović, izvela sa velikom lakoćom – posramivši kompletnu novinarsku postavu, koja je pokušala da izvede identični manevar.

 

Image

 

Kratki test itinerer nas je vodio kroz večiti beogradski špic na „Mostaru", što je sasvim solidan pokazatelj kakvi su automobili u pitanju. IQ je bio opremljen 1,0 benzincem, dok je Urban Cruiser imao pod haubom novi 1,33 litarski benzinac, kojeg smo već imali prilike da isprobamo u Yarisu, kojeg smo pre par nedelja testirali.

Urban Cruiser

Urban Cruiser je Toyotin odgovor na kompaktne i urbane SUV automobile, prevashodno namenjene urbanoj eksploataciji gde se nazovi terenska sposobnost isključivo koristi kao prednost prilikom prelazaka ivičnjaka, rupa i „ležećih policajaca". Urban Cruiser će se isporučivati sa 1,33 benzinskim motorom i 1,4 D-4D dizelašem sa ili bez integralnog pogona.

Urban Cruiser opremljen 1,4 D-4D motorom se diči najmanjom CO2 emisijom u u toj kategoriji vozila. Opremljeni prednjom vučom, Urban Cruiseri emituju 129g/km ukoliko je u pitanju benzinski motor, dok opremljen dizelom emituje 118g/km. Model sa AWD pogonom i dizel motorom emituje 130g/km.

 

Image

 

Cena Urban Cruisera se kreće od 16700 pa do 19000EUR za modele opremljene 1,33 litarskim benzincem (Start & Stop sistem je serijski). Što se dizela tiče, cena kreće od 18700 pa do 21000 EUR.

IQ

Toyotin najmanji automobil sa dužinom do samo 2,985m, a i pored toga nudi širinu i udobnost vozila iz B ili C segmenta. Toyota navodi da je u pitanju automobil sa 3+1 sedištem, odnosno da iza vozača može sedeti samo malo dete. Kako je naša redakcija nastupila sa najgabaritnijim test vozačima na raspolaganju, taj koncept se pretvorio u 2+0, odnosno na zadnjoj klupi nije mogao niko da sedi. Ukoliko na prednjem sedištu bude sedeo neko sa skromnijim dimenzijama ili osoba ženskog pola, moguće je da će biti i mesta za nekoga na zadnjoj klupi.

 

Image

 

IQ se diči posedovanjem čak 9 vazdušnih jastuka, a veoma značajni su vazdušni jastuci u sedištu putnika na zadnjoj klupi, kao i posebna vazdušna zavesa za putnike na zadnjoj klupi.

 

Image

 

Cena modela IQ se kreće od 13950€ za bazni model sa 1,0 motorom do 16800€ za najbogatije opremljeni model sa 1,4 D-4D motorom. Tokom godine na raspolaganju kupcima će se naći i model opremljen 1,33 litarskim benzinskim agregatom po ceni od 17100€.

Aygo

 

Image 

 

Novi Aygo je praktično identičan prethodniku. Prednja maska ima plastiku sa šarom u obliku saća, novi dizajn felni i branika, kao i novi nivo opreme – Blue Cool. Cene novog Aygoa se kreću od 8600€ za bazno opremljeni model sa 1,0 motorom i troja vrata pa do 10990€ za najbogatije opremljeni model sa petora vrata.

 

Aktuelne cenovnike za predstavljene modele možete pogledati u našem cenovniku (Aygo 2009 cene, IQ cene i Urban Cruiser cene).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here