Zvuk Aston Martina vrednog 1.1 milion evra

0
1771
Image

 

 

Spektakularna Villa d”Este u mestu Cernobio (Italija) bla je ovih dana domaćin još spektakularnijih primeraka na četiri točka, koji su se nadmetali lepotom i luksuzom. Jedan od opisanih bio je i Aston Martin One-77, a upravo ovaj 1,1 milona evra vredan kupe odneo je pobedu u konkurenciji koncept vozila i prototipova.

Aston Martin je u Ženevi predstavio samo šasiju vozila, da bi se vratio na  Concorso d”Eleganza i predstavio prvi kompletiran primerak.

 

Image 

 

Povodom dodeljene nagrade izvršni direktor Aston Martina, Urlich Bez, imao je da saopšti i koju nadahnutu reč:

"One-77 je otelotvorenje svega što Aston Martin predstavlja, a automobil se nametnuo kao najpoželjniji vid automobilske umetnosti. Dostigli smo potpuno novi nivo dizajna i konstruktorstva, koji je publika ovde, u domovini dizajna, jasno prepoznala".

 

Image 

 

Prisutni su imali veliko zadovoljstvo i da čuju potmulu grmljavinu V12 motora. Radi se o 6-litarskom motoru poznatom i iz modela DBS, DB9 i Vantage.

 

 {youtube}COzitEKU8Cw?qv=hd720|640|360{/youtube}

 

Razliku predstavlja snaga, koja u slučaju One-77 prevazilazi 700 KS i prenosi se na zadnje točkove putem 6-stepenog robotizovanog menjača sa polugama za promenu brzina na volanu.

 

 Image

 

Sa projektovanom težinom od 1500 kg  Aston Martin ubrzava do 96 km/sat za 3,5 sekundi i dostiže brzine veće od 320 km/sat.

 

Image

Image

09aston_villadeste6.jpg

 

 

  

1 COMMENT

  1. @RR Hvala na skretanju paznje, jeste konfuzno. U pitanju je prekinuta misao. Ideja je bila napisati seledece > evolucija poznatog 6,0 litarskog V12 motora viđenog u DBS, DB9 i V12 Vantage modelima. Naravno, zapremina je 7.3 litra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here