2009 Kia Koup

0
1731
Image

 

Tačno godinu dana nakon predstavljanja Koup koncepta, na Salonu automobila u Nju Jorku 2008, Kia je predstavila pre nekoliko dana i serijski model.

Kia je odmah nakon modela Soul i Forte, predstavila model za koji kažu da je naredni korak kompanije u približavanju zahtevnijim kupcima i, generalno, uspostavljanju Kie kao proizvođača, koji može da konkurište prestižnim automobilskim kompanijama i u nešto skupljim segmentima vozila.

Image 

Serijski model je preuzeo dosta dizajnerskih rešenja sa koncept vozila, baš kao i sa modela Forte. Za kupce u americi Kia će ponuditi model Koup u dva nivoa opreme, a svaki od nivoa će sadržati bogat spisak opreme. Sigurnosna oprema je, takođe, veoma izdašna čak i u baznoj opremi.

Koup će se isporučivati sa 16" felnama i 205/55 R16 gumama u baznoj opremi, dok će bogatija oprema sadržati 17" felne sa 215/45 R17 gumama visokih performansi.

Image 

Koup će biti dugačak 4480mm, širok 1765mm, visok 1340mm, a međuosovinsko rastojanje je 2650mm. Karoserija nudi vrlo visoku torzionu čvrsotću, što će u kombinaciji sa specijalno pripremljenim ogibljenjem omogućiti vrlo dobre vozne karakteristike. Posebni napori su učinjeni da automobil bude tih i udoban za vožnju.

Forte će pogoniti četvorocilindrični 2,0 CVVT benzinac sa 156KS/195Nm, dok će snažniji motor biti 2,4 litarski, takođe sa CVVT sistemom, koji proizvodi 173KS/227Nm. Slabiji model se isporučuje sa petostepenim manuelnim ili opcionim četvorostepenim automatskim, dok se jači model nudi sa šestostepenim manuelnim ili opcionim petostepenim menjačem. Pogon je na prednjoj osovini.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here