Serbian Racing Group: Planovi za 2009

0
2505

Serbian Racing Group ove godine čine 5 timova Mass racing team, Max racing team, Duka racing team, NB racing team i Mad racer i broji ukupno 17 takmičara. Međunarodni šampionati na kojima će takmičari SRG-a uzeti učešće su: Alpe Adria, Istočnoevropski i IOEM šampionat Austrije. Takođe, Miloš Milovanović će kao član Suzuki tima učestvovati na IDM šampionatu u klasi Superbike.

Klase u kojima će naši takmičari učestvovati su 125ccm, Superbike, Supersport600, Superstock 1000 i Superbike serial 600 i 1000.

Takmičari su već počeli pripreme za novu sezonu. Borislav Maksimović, Boban Lazić, Srećko Ćuk, Svetozar Vojvodić i Miloš Milovanović prvi trening u sezoni vozili su na stazi Serres u Grčkoj 24-26. marta.

U istom terminu na istoj stazi  Mass Racing Factory održao je organizovani trening. Polaznici škole sportske vožnje su pored teorijskog i praktičnog dela treninga sa Instruktorom Milošem Milovanovićem imali priliku da se oprobaju na stazi sa ostalim takmičarima SRG-a kao i takmičarima iz drugih zemalja koji su tih dana trenirali.

Miloš će od 06-08. aprila trenirati na Panoniaringu odakle će ići na Lausitz gde će od 10-12. voziti oficijalni trening za prvu trku IDM Šampionata. Sa Lausitza se u ponedeljak vraća na Panoniaring, a potom 15. i 16. na Serres.

Ovako intenzivan trening je priprema za prvu trka IDM Šampionata u klasi Superbike koja će se održati 26. aprila na stazi EuroSpeedway Lausitz u Nemačkoj.

Trenutno je za pomenutu klasu registrovano 48 takmičara što ne predstavlja konačan broj učesnika, obzirom da je registracija moguća do šeste trke šampionata i da pored registrovanih, učešće mogu uzeti i gosti takmičari. Samo registrovani učesnici se boduju za šampionat.   

Miloš Milovanović je registrovani takmičar i vozi pod startnim brojem 51. Njegov portret možete pogledati na sajtu IDM.

Izvor: SRG PR

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here