Procurela prva slika: Kia VG koncept

0
2078
Image

 

 

Na predstojećem salonu automobila u Seulu Kia će predstaviti luksuznu limuzinu srednje klase, koja se krije iza kratkog imena VG. Kia VG će biti predstavljena u koncept formi.

Do medija je procurela prva fotografija koncept vozila, a automobil na slici deluje kao prilično finalan proizvod. Osnovne komponenete VG će deliti sa novom generacijom modela Azera kompanije Hyundai.

Finalni model će pokretati četvorocilindraš Theta zapremine 2.4 litra (za južnokorejsko tržište) i V6 Lambda zapremine 3.5 litara. Snaga će se prenositi na prednje točkove.

 

 Image

 

Kia VG će bit ponuđena južnokorejskom tržištu već u septembru, dok bi se na američkom tržištu mogao naći sledećeg proleća. Hyundai Azera je pozicionirana ispod limuzine visoke klase, Equus , pa dimenzijama predstavlja konkurenta za evropske modele poput Mercedesa E klase i BMW-a serije 5.

Kia VG će biti dugačka 4945mm, 1850mm široka i 1475mm visoka. Međuosovinsko rastojanje je 2845mm.

Međunarodni salon automobila u Seulu na programu je od 3. aprila, a od bitnijih noviteta na štandu Kia-e naći će se novi Sorento i hibridna verzija modela modela Forte , čiji će osnovni pogon koristiti TNG kao pogonsko gorivo.

Izvor: Kia-World.net

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here