Le Mans: Dve (3?) Porsche RS Spyder posade

0
1672
Image

 

Dva privatna tima će na predstojećoj trci 24 časa Le Mansa koristiti Porsche prototipove LMP2 klase, koji su se tokom proteklih LMS i ALMS sezona pokazali kao veoma brzi i pouzdani.

Ove sezone je veliki broj timova, koji su prošle godine koristili ove prototipove prestao da se takmiči u ovim takmičenjima (LMS, ALMS) tako da će na 24 časa Le Mansa biti tu samo danski Essex tim, koji je prošle sezone nastupao u LMS takmičenju, dok će drugi RS Spyder koristiti japanski tim – NAVI Team Goh.

Porsche RS Spyder

Porsche fabrički vozači Sascha Maassen i Emmanuel Collard će pružiti podršku privatnim timovima, tako da će za Essex voziti Casper Elgaard, Kristian Poulsen i Emmanuel Collard, dok će za Goh pored Maassena voziti Seiji Ara i Keisuke Kunimoto.

Seiji Ara je vozio za Goh tim, kada je ova posada uspela da u Audiju osvoji pobedu u generalnom plasmanu na 24 časa Le Mans-a 2004. godine. Kunimoto će po prvi put nastupati na stazi Le Sarthe, a dosadašnje iskustvo 20-godišnjeg japanca je vezano za Formula 3 takmičenje.

Zvanično medijsko obaveštenje govori o dva Porsche RS Spydera, međutim na ovogodišnjoj trci 24 časa Le Mansa – biće ih tri!

Image 

Otud i onaj znak pitanja u naslovu teksta. Vitaphone Racing učešće je odobreno, tako da će tim Michael Bartelsa na ovogodišnjem Le Mansu, nakon nekoliko godina pauziranja zbog korišćenja automobila, koji ima homologaciju samo za FIA GT takmičenje, ali ne i ALMS, LMS i 24č Le Mansa – Maserati MC12, prelaze u klasu LMP2 sa Porsche RS Spyder prototipom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here