Zvanično: Alfa MiTo GTA – fotografije i video

0
3584
Image

 

 

U skladu sa najavama Alfa Romeo je objavio fotografije i detalje o GTA verziji modela MiTo. Nažalost, još uvek ostajemo uskraćeni za performanse.

GTA (Gran Turismo Alleggerito) verziju Alfa Romeo je predstavio kao koncept, ali je Alfa koju vidite na slikama u suštini kompletan proizvod, čija proizvodnja počinje do kraja godine. Na tržištu će je dočekati već dokazani rivali Mini Cooper S i Renault Clio RS.

 

Image 

 

Jedan od bitnih zadataka inženjera Alfe, bilo je redukovanje težine primenom kompozitnih materijala za izradu krova, krovnog spojlera, te aluminijuma tokom konstrukcije kočionog sistema, delova šasije i komponenti ogibljenja.

 

Image

 

Kada je u pitanju izgled najsnažnije verzije Alfe MiTo, pored izmena na karoseriji radi poboljšanja aerodinamike posebnu pažnju privlači ogroman usisnik vazduha u sklopu prednjeg branika. Redizajnirani branik je “rasečen” velikim alfinim znakom, koji se proteže od haube do dna branika.

 

Image

 

Sportski izgled automobil, gledajući sa boka, naglašavaju 19″ točkovi, ventilacioni otvor i prošireni pragovi, dok zadnji kraj krasi difuzor pozamašnih dimenzija i dve centralno postavljene izduvne cevi. Poklopac prtljažnika je redizajniran, a primenjeni su kompozitni materijali i integrisan je diskretan spojler.

Image

Ispod haube je turbo četvorocilindraš zapremine 1,75 litara, koji razvija 240 KS. Motor krasi tenologija direktnog ubrizgavanja goriva, dual VVT, turbo punjač i “revolucionarni elektronski menadžment motora”.

Kao što smo već naveli, brojke o performansama nisu objavljene, pa nam do neke druge prilike ostaje samo ona tvrdnja Alfe da su iste na nivou automobila sa atmosferskim motorima zapremine 3 litra, dok je potrošnja na nivou četvorocilindraša slične zapremine. 

 

{youtube}4u9Ace3FnP0?qv=hd720|640|360{/youtube}

 

Ogibljenje automobila je detaljno modifikovano, visina automobila je manja za 20 mm, a sve u cilju da mala Alfa dobije što bolje vozne osobine. Alfa Romeo je razvio novi sistem aktivnog ogibljenja sa kompanijom Magneti Marelli, kao i kočioni sistem marke Brembo visokih perfomansi. 

 

{youtube}u5vi0iXzh8w?qv=hd720|640|360{/youtube}

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here