Novi Alfa Romeo je stigao – MiTo

0
6460
Image

U tržnom centru Delta City je danas, 18. februara, zvanično predstavljen novi model „Alfe” – Alfa Romeo MiTo.

 

Image 

Na poslednjem spratu tržnog centra „Delta City” svim prisutnima je predstavljen novi model u ponudi renomiranog italijanskog proizvođača Alfa Romeo.

Delta Automoto, generalni uvoznik za program Alfa Romea je zvanicama predstavio potpuno novi model, koji će kupcima ponuditi „genetska obeležja” modela  8C u nešto manjem i daleko pristupačnijem pakovanju.

Automobil su zvanično predstavili Andrej Kulundžić, promoter marke Alfa Romeo i Igor Ševo, predstavnik Delta Automoto korporacije.

Image

 

Novi model, čiji naziv je spoj naziva gradova Milano i Torino, je dugačak 4,06m, visok 1,44m i širok 1,72m. Pogone ga tri motora: 1,4 litarski „Junior” sa 78KS, 1,4 litarski TJET sa 155KS i 1,6 litarski dizelaš JTDM sa 120KS. Svi modeli se isporučuju sa 6-stepenim manuelnim menjačem.

 

Image

 

MiTo će se isporučivati u tri osnovna paketa opreme: Junir, Progressio i Distinctive, a pored opcionih paketa Comfort i Sport paketa, koji se mogu poručiti uz Distinctive tu su i brojne mogućnosti za jedinstveno modifikovanje automobila: ponuđeno je čak 5 različitih modela aluminijumskih felni u dimenzijama od 16 pa do 18″, tu je i 10 nijansi boja karoserije (5 metalik) i mogućnost izmene izgleda svetlosnih grupa pomoću različitih materijala i boja kućišta svetlosnih grupa.

 
Image
 

MiTo se može kupiti već od 17950€ sa uračunatom carinom i PDV za model u Junior opremi.

 

U nastavku možete pročitati zvanično obaveštenje za javnost povodom predstavljanja Alfa Romeo MiTo na srpskom tržištu:

MY MiTo DAY

 

Image 

 

Za Alfa Romeo kažu da je moćni italijanski brend u svetu automobila, neostvaren san većine vozača na planeti, sofisticirana mešavina italijanskog dizajna i vrhunskih dometa u razvoju automobilskih motora, svojevrsni mit modernog doba zastupljen je na našem tržistu kroz distributersku mrežu kompanije Delta Automoto. 

 

Image

 

Istorija “Alfa Romea” jeste istorija nekih od najboljih trkačkih automobila ikad proizvedenih. Uz ime Alfa Romeo kroz istoriju su se vezivale velike pobede, na gotovo svim značajnijim auto-trkama. Alfini modeli uglavnom su prolazili prvi kroz cilj, a na startnoj liniji uspevali da izgledaju nesvakidašnje elegantno i prefinjeno.

Nastanak ovog brenda vezuje se za davnu 1910. godinu. Tada je osnovana kompanija ALFA (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili), a osnivače je činila grupa velikih ljubitelja automobilskih trka. Od tada je, praktično, Alfa Romeo i povezao svoju istoriju sa auto – trkama i ta se veza održava kroz ceo period postojanja. Pet godina nakon osnivanja kompaniju je preuzeo preduzetnik i inženjer Nikola Romeo. 

Prvi automobil sa oznakom Alfa Romeo je Torpedo, koji je brendu Alfa doneo reputaciju trkačkog automobila.

Kroz čitavu svoju istoriju “Alfu” krasila je neraskidiva veza između njenih trkačkih i putničkih modela, a osnovna razlika bila je u spoljašnjem izgledu, pošto su motori trkačkih i putničkih modela bili gotovo identični.

Druga polovina dvadesetog veka i orijentacija na potrebe većeg broja potrošača dodatno je ojačala “Alfine” pozicije na tržistu.

Pedesete godine XX veka predstavljaju vreme intenzivne i blistave kreativnosti za Alfa Romeo. Tokom pedesetih  Alfa je postala priznati lider, brend koji nameće kriterijume i trasira put novim trendovima. Model koji karakteriše ovaj period je čuvena Đulija, prvi model Alfa Romea koji je prodat u milion primeraka, u najrazličitijim verzijama.

 

Image

 

1986. godine grupacija “Fiat” preuzela je kompaniju i devedesetih godina “Alfa” ponovno jača svoje pozicije na tržištu. Za to verovatno najveće zasluge ima model Alfa 156, koji je 1998. proglašen za “automobil godine”. To je ujedno i ključni momenat za repozicioniranje ovog brenda na tržištu. Devedesete su, na neki način, označile preporod Alfa Romea, brenda koji je od tada ponovo postao zaštitni znak onog što se zna kao – čuveni italijanski dizajn. 

Dokaz da je Alfa tokom devedesetih doživela preporod nalazi se u podatku da je model Alfa 147, automobil impresivnog stila i sjajnih performansi, 2001. godine osvojio nagradu za automobil godine.

Istorija brenda Alfa Romeo je, praktično, zapisana na svim putevima sveta. Jedinstven cilj menadžmenta kompanije Alfa Romeo  je da ekskluzivni proizvođač vrhunskih automobila to ostane i u budućnosti, nudeći vozačima automobile izvanrednog stila, lepote i motornih mogućnosti.

Gotovo fanatična posvećenost detaljima čini da vozač i putnici budu sigurni da je svaki od detalja rezultat preciznog i sofisticiranog dizajna. To je ono što ljubitelji Alfa Romea misle o ovim automobilima i ono što od njih očekuju. 

Postoje ikone koje su oduvek činile deo globalnog imidža Alfa Romea: njegovo sportsko srce, neukrotiva vitalnost, savršenost zvuka mašine, elegancija forme, italijanski šarm.

Lepota automobila dolazi iznutra, iz harmonije, jednostavnosti i balansa njegove mašine. Alfa Romeo označava jedinstven italijanski pristup prema automobilima, pristup koji je kombinacija racionalnog i emotivnog. Uz odlične performanse motora i primenu savremene tehnologije, Alfa Romeo pomera granice dizajna automobila. 

Rukovodstvo Alfa Romea duže vreme davalo je informacije o plasmanu potpuno novog modela u svojoj gami. Prvi nacrti “golicali su maštu” publike, ali ne toliko kao nadevanje imena tom budućem modelu. U igri su bila imena iz Alfine istorije kao što su Junior i Furiosa, ali je konačno rešenje pomalo iznenadilo sve. Odlučeno je da se novi model zove MiTo, koje u sebi ima nešto mitsko, a u suštini predstavlja početna slova dva italijanska grada – Milana i Torina. Simbolika je u tome da su Italijani ovim imenom hteli da istaknu Milano kao grad u kome su nastajala dizajnerska rešenja, i Torino kao centar industrijske proizvodnje.

 

Image 

 

MiTo je prvi model vozila napravljen posle modela “8C Competizione” – Alfa Romeove ikone stila i tehnologije od koje je i sam  “MiTo” preuzeo neke karakteristične crte: naročit oblik bočnih prozora poravnatih sa karoserijom, motiv sa tri režnja koji se javlja na prednjem braniku, oblik svetlosne grupe napred i svetla pozadi formiran pomoću led-dioda.  Svojim proporcijama automobil takođe daje sasvim nedvosmislen znak da je u pitanju jedno pravo sportsko vozilo – dugo 4,06 metara, 1,44 m visoko a 1,72 m široko – a da se pri tom ni čega nije odreklo u pogledu udobnosti u vožnji.

Ovo su dimenzije sporskog automobila kod koga i detalji izrađeni sa stilom odgovaraju najboljim performansama. 

 

Image 

 

U ponudi se trenutno nalaze tri motora sa 6-ostepenim menjačem. Dva turbo za najzahtevnije: 1.4 litarski benzinac sa 155 KS i 1.6 litarski JTDM sa 120 KS. Osim toga, jedan motor namenjen je najmlađim vozačima: 1.4 litarski benzinac sa 78 KS. Sve to doprinosi dubokom zvuku koji odiše snagom i adrenalinom. Agregati MiTo osmišljeni su kako bi garantovali nisku potrošnju i emisiju gasova.

Alfa MiTo je vozilo koje je osvojilo pet zvezdica na Euro NCAP testu u pogledu sigurnosti. Svi modeli u sebi imaju 7 vazdušnih jastuka,  dvostruke zatezači na prednjim sigurnosnim pojasevima,  uređaj za zaštitu od povrede vrata usled trzanja na prednjim sedištima, tehnologija SBR (Seat Belt Reminder): 5 svetlećih signala na malom ekranu kako bi se nadziralo vezivanje pojaseva za sve putnike. 

Kako bi svako putovanje pratila idealna muzika, tu je radio sa CD i mp3 čitačem, hi-fi Bose® Sound System-om poslednje generacije.

Alfu MiTo karakteriše 3 načina vožnje, 3 stila upravljanja, odnosno 3 načina ponašanja na drumu. To je Alfa Romeo D.N.A. sistem, pri čemu se karakter vozila menja u skladu sa uslovima vožnje. Ova kontrola dejstvuje na motor, kočnice, upravljač, oslanjanja i na menjač, tako da omogućava tri različita nivoa ponašanja vozila zasnovana na stilu vožnje koji najviše odgovara u datoj situaciju ili prema željama samog vozača: super-sportski (Dinamik), za vožnju po gradu (Normal), maksimalno bezbedan čak i pod najtežim uslovima prijanjanja (Za svako vreme – “All weather”).

 

Image 

 

Upravljač postaje manje ili više tvrd obzirom na poziciju prekidača. Papučica gasa daje veći ili manji odgovor obzirom na poziciju prekidača.

Genralni distributer vozila Alfa Romeo, Delta Automoto najavljuje da se na   našem tržištu Alfa MITO nudi u paketima opreme: Junior, Progression, Distinctive, Distinctive sa Sport Paketom i Distinctive sa Comfort paketom. 

Paket opreme Junior  nudi se isključivo sa motorima 1.4 8V 78 KS po ceni od  17.950 EUR sa PDV-om.

Motori 1.4 16V TB 155 KS i 1.6 JTD 16V 120KS dostupni su u svim pomenutim nivoima opreme. 

U ponudi su i pet tipova točkova od lake legure (od 16″ do 18″) i ukupno 10 nijansi boja karoserije od kojih su 5 metalik, a u tome se ogleda svaka vredna osobina sportskog duha novog Alfa Romea. Uz sve to ide i mogućnost personalizacije svetala pozadi i ramova za ona napred kao i kućišta bočnih retrovizora, sve to u ponudi u 14 različitih boja. Ovako široka i raznolika ponuda omogućava svakom vozaču da otkrije posebno zadovoljstvo koje MiTo pruža. 

1 COMMENT

  1. U nemačkoj je cena za bazni model sa 1,4 16V motorom 14700E. Treba uzeti u obzir da je bazna oprema (Progressiv) daleko siromašnija nego u “Junioru”.

    Ipak, ceni baznog modela na našem tržištu je daleko od konkurentne.

  2. Djurasteru da li si video sta se nudi za tu cenu Britaniji?
    I koliko se doplacuje za ono sto se kod nas prodaje za 17.950?!
    Cene su u odnosu na evropske dosta konkurentne, ove pausalne izjave nisu na mestu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here