Audi objavio prvu fotografiju R15 TDI prototipa

0
1901
Image
NAS SPONZOR

 

 

Audi je objavio prvu fotografiju novog R15 TDI LMP1 prototipa sa kojim će nastupiti na ovogodišnjoj trci 12 časova Sebringa.

Kao što smo i ranije preneli, Audi je odlučio da ne učestvuje u Le Mans Series (LMS) i American Le Mans Series (ALMS) takmičenjima u 2009. Jedini pravi test za novi prototip biće trka 12 časova Sebringa u martu mesecu, pre pokušaja odbrane titule šampiona na 24 časa Le Mansa.

 

Image

 

12 časova Sebringa je trka koja otvara novu sezonu pomenutog ALMS šampionata 21. marta, a najbolji je test za 24 časa Le Mansa koja je zakazana za 13/14 jun.

Direktor Audi Motorsport odeljenja Dr. Wolfgang Ullrich: “Tokom dosadašnjih testova R15 TDI je pružio performanse u skladu sa našim očekivanjima. Sada je vreme da se dokaže u uslovima trke. Sebring je posebno teška trka i iz tog razloga je savršena uza otkrivanje i najmanjih slabosti.

Audi R15 TDI bi trebalo da bude evolucija R10 TDI , sa tom razlikom da Audi sada ne mora da pravi automobil, koji će se boriti na uskim i krivudavim stazama u ALMS šampionatu, već će to biti optimizovani dizajn za Le Mans „Sarthe” stazu. Dalja poboljšanja se očekuju na TDI agregatu, koji bi trebalo da bude daleko efikasniji i lakši nego prethodni. 

Audi će se ove godine, pored nastupa na trci 24 časa Le Mansa, fokusirati na DTM takmičenja, kao i na novi program u GT3 takmičenju sa Audi R8 LMS modelom.

Prethodni tekst2009 Mitsubishi Colt CZT TWR
Sledeći tekstPredstavljen Hundai i30 Sport

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here