Ženeva: Nissan noviteti

0
1703
Image

 

Pored već najavljenog Qazana koncepta i NV200, Nissan će u Ženevi imati i evropsku premijeru modela 370Z i Cube.

Na 79. Ženevskom međunarodnom sajmu automobila Nissan će prikazati mnoštvo novih automobila za Europu.

Qazana koncept

Zvezda Nissanovog štanda biće konceptni automobil Qazana. Najbolje ga je opisati kao mali crossover, a zamišljen je da prkosi tradicionalnim postavkama o tome šta bi trebalo da očekuje kupac malog automobila s 5 vrata.

Vrlo upečatiljivim dizajnom dominiraju veliki, široki blatobrani i niža linija karoserije koji ostavljaju utisak snage, dok je gornji deo karoserije dinamičan, izražajan i sportski oblikovan.  Qazana ima 5 vrata, s time da se zadnja bočna vrata otvaraju u suprotnom smeru od prednjih, tek nakon što su prednja otvorena.

Qazana će ojačati Nissanov položaj predvodnika među crossoverima, utemeljen na uspehu Murana – sad u drugoj generaciji – Qashqai-ja i nedavno predstavljenog Qashqai-ja+2.

NV200

Image 

Još jedna svetska premijera debi je putničke verzije novog modela NV200. Konstruisan da postane pristupačno, praktično porodično vozilo, NV200 raspolaže s tri reda sedišta i kliznim bočnim vratima za lagani pristup zadnjim sedištima. Prostrana unutrašnjost može se podesiti za smeštaj do sedam putnika, a zamišljena je da bude prilagodljiva, udobna i praktična, s mnogo prostora za odlaganje, što je vrlo važno za velike porodice na putovanju.

Furgonska i kombi verzija biće predstavljene kasnije.

370Z 

Prvi put prikazan u Europi, Nissanov potpuno novi Z-model nastavlja tamo gde je popularni 350Z stao. S povećanom snagom motora VQ V6 od 331 KS, koji zadnje točkove pokreće preko šestostepenog ručnog menjača opremljenog s prvim sistemom na svetu za nadzor sinhronizovane promene naviše i naniže, ili potpuno novim sedmostepenim automatskim menjačem s ručicama na upravljaču.

Zahvaljujući kraćem međuuosovinskom razmaku, ukupnoj dužini i težini smanjenoj za 32 kg, 370Z je mnogo okretniji. Udobnost, kvalitet i profinjenost unutrašnjosti uveliko su poboljšani, ali ne nauštrb zabavnih i pustolovnih voznih osobina svojstvenih Z-u.  Automobil će početi da se isporučuje u julu.

Cube

Već legendaran na domaćem japanskom tržištu, potpuno novi Cube u Europu će stići u novembru, kad će njegov jedinstven, prijateljski dizajn privući kupce koji traže nešto zaista novo i različito.

Image

Njegova velika, otvorena i prozračna unutrašnjost osvojiće srca stanovnika gradova koji nisu tradicionalni “ljubitelji” automobila, nego im se Cube sviđa kao produžetak njihove individualnosti – kreativne, zabavne i različite. U Evropi će Cube biti opremljen 1.5-litarskim DPF dizel motorom od 106 KS i 1.6-litarskim benzinskim motorom od 111 KS. 

X-TRAIL Platinum

Biće izložen i novi X-TRAIL Platinum, s naglašenim X-TRAIL-ovim prirodnim prednostima: udobnosti, praktičnosti i dinamičnim voznim osobinama.

Kada je o spoljašnjem izgledu reč, X-TRAIL sad nudi boju otpornu na ogrebotine, što automobilu osigurava određen stepen zaštite od manjih oštećenja i ogrebotina kakve obično nastaju u perionicama. Vidljivija promena su novi 18-ične felne od lake legure, koji X-TRAIL Platinumu nude još više posebnosti i stila.

X-TRAIL Platinum još je kupcu privlačniji zbog mogućnosti opremanja jedinstvenim Boseovim® vrhunskim audiosistemom s osam zvučnika. U kasetu srednjeg naslona za ruke u sve X-TRAIL-ove je dodata audioutičnica za priključak, na primer MP3 playera, koji tako skriven tu može ostati i kad putnici napuste vozilo. Isporuka X-TRAIL-a Platinuma počinje u martu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here