Otkazan Rossijev WSBK plan

0
2670
Image

 

Yamaha je odlučila da otkaže Rossijevo pojavljivanje u WSBK šampionatu zbog nemogućnosti da na vreme pripremi konkurentan motocikl za njega.

Aktuelni MotoGP šampion je krajem prošle godine izjavio da bi želeo da odmeri snagu sa Troy Bayliss-om, upravo penzionisanim WSBK šampionom. Iako je Yamaha u potpunosti podržavala taj plan, sada je zaključeno da nemaju dovoljno komponenti za sklapanje konkurentne WSBK mašine za Rossija.

Šef Yamaha tima, Davide Brivio, je izjavio: „Nažalost ovaj plan nije bilo moguće sprovesti u delo, zato što Yamaha radi na novom WSBK R1 modelu, tako da nema mnogo rezervnih delova na raspolaganju. To je značilo da je priprema motocikla za Valentina tehnički neizvodljiva, a pogotovu što je u pitanju Valentino tako da nismo želeli da mu damo motocikl, koji nije savršen po našim i njegovim merilima.”

Yamaha je i dalje veoma zainteresovana za realizaciju ove ideje, tako da nije nemoguće da će se Rossijevo pojavljivanje u WSBK i borba protiv Baylissa odigrati nešto kasnije tokom ove sezone ili naredne godine.

Izvor: Autosport

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here