Smart ForMore

0
2915
NAS SPONZOR

Projekat Smartovog mikro terenca baziran na modelu ForForur obećavajućeg naziva – ForMore, čini se da se završio pre nego što je i počeo.

Kako se nezvanično saznaje, Smart je odustao od razvoja modela ForMore usled slabe prodaje na svom matičnom, evropskom tržištu. Direktor komunikacija Smarta Heinz Gottwick diplomatski je potvrdio kako fabrika ponovo procenjuje i revidira strategiju svoje marke. To znači da će na štandu Smarta na salonu automobila u Detroitu za nekoliko nedelja – umesto novog mikro-terenca, novinarima i posetiocima predstaviti – prospekte. Razvoj Smarta Formore koji bi trebao da ima čak i pogon na sva četiri točka, produžio se najmanje četiri meseca, tokom kojih će se dodatno testirati.
Marka DaimlerChryslera koja svoj image gradi na malim automobilima, najavila je kako će 2006. godine predstaviti svoj prvi SUV. Iako se radi o vozilu namenjenom za vožnje i van asfalta, SUV u ovom slučaju znači “Smart Utility Vehicle”.

Na osnovu službenog crteža, Smart Formore (“za više”) temelji se na modelu Forfour, samo s većim točkovima, ojačanim vešanjem i nosačima prtljage na krovu. Smart Formore imat će i stalni pogon na sva četiri točka, a proizvodiće se u DaimlerChryslerovoj fabrici u Brazilu.

Fabrika ima kapacitet od 60.000 automobila godišnje, a polovina tog broja trebala bi se prodati ni manje ni više u duhovnoj domovini sportskih terenaca – u Americi.

Formore je već sada izabran da bude prvi model koji će razbiti led za Smart na tržištu SAD-a. Ostatak bi se prodavao u Europi, koja ipak ima više sklonosti prema malim terencima (setimo se samo Fiat/Steyer-Puch Pande 4×4).

Prethodni tekstLoš start za Ford GT
Sledeći tekstFonsi Nieto prelazi u WSBK takmičenje

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here