Prezentacije F1 bolida 2009 – Williams FW31

0
1870
Image
NAS SPONZOR

 

Image

Williams je jutros na samom početku testova u Portimau, na stazi Algarve, obelodanio novi bolid FW31.

 

 

Image

 

 

Ekipa se nada da će im novi automobil doneti više uspeha od razočaravajućih rezultata koje je postigao prethodni model. Svoj optimizam Williams bazira na činjenici da su razvoj ovog radikalno novog dizajna usklađenog sa novim pravilima počeli dosta ranije u odnosu na konkurenciju.

 

Također, Williams se u tehničkom pogledu izdvaja od ostalih timova po tome što se jedini odlučio da svoj KERS sistem bazira na principu mehaničkog zamajca, dok drugi do sada otkriveni bolidi svi imaju KERS baziran na akumulaciji energije u baterijama. Mehanički KERS je inače preporučen nedavno od strane FIA kao bolje, sigurnije i u budućnosti čak i jednino tehnički primenjivo rešenje. FIA čak razmišlja i o zabrani takozvanog "hemijskog" KERS-a koji se oslanja na upotrebi baterija i akumulatora.

 

Boje predstavljenog bolida su privremene, predviđene samo za zimske testove. Konačni izgled Willimas namerava da prilaze tek polovinom februara.

 

 

Image

Image

Image

Image

Image


 

Bolid je odmah nakon slikanja odvezao i prve krugove, nažalost po jako lošem kišnom vremenu. Danas će u Portugalu automobil voziti samo test vozač Nico Hulkenberg.

 

 

Image

Image

Image

(klik na sve slike ih otvara u velikoj rezoluciji)

 

 

Prethodni tekstKineski hibrid: BYD F3DM
Sledeći tekstPrezentacije F1 bolida 2009 – Renault R29