Aston Martin Vanquish Roadster

0
3179

 

Leto je poranilo u Aston Martinu i da bi ga obeležili, prikazali su novi i prelep Vanquish Roadster. Dizajniran sa tehničkom podrškom od strane italijanskog eksperta za dizajn Zagato-a i kao takav je super-automobil kojeg bi i sam 007 poželeo da ima.

Vanquish Roadster je potpuno identičan standardnom modelu u smislu mehanike, dok je dizajn potpuno drugačiji. Koristeći iskustvo pri konstrukciji čeličnih i aluminijumskih Zagato DB7 i DB AR1 modela u specijalnim izadanjima, dizajneri su posebnu pažnju obratili na Vanquish-ov kompleksnu šasiju od karbonskih vlakana. Dobar dizajn karoserije je omogućio da Roadster bude isto toliko čvrst kao i standardna verzija.

 

Vizuelno, rezultati su veoma upečatljivi, obzirom da nije u pitanju samo puko uklanjanje krova sa automobila. Sada se zadnje staklo izvodi u mehurastom stilu koji je viđen na svim Zagato Astonima u prošlosti, modifikovan je zadnji branik i redizajnirana zadanja svetla. Automobil dolazi sa čvrstim krovom u paketu da bi mogao i zimi da se vozi, sa staklenim krovom za hladno i sunčano vreme, kao i sa običnim mekim krovom koji se nalazi u gepeku. Mehanički, motor i menjač su identični onima u standardnoj verziji automobila.

S obzirom da se radi o super-automobilu ograničene serije, pa još u kabrio varijanti, cena je odgovarajuća. Svaki od 99 komada koji će se proizvesti košta će oko £240,000, i većina njih je već rezervisana….

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here