Alfa Romeo 147 – druga generacija

0
3597
NAS SPONZOR


Očekivanja od ove restilizovane verzije nisu mala, ali ni jednostavna jer mora da nasledi model koji je nagrađivan u mnogim kategorijama. Prethodni model Alfe 147 prodat u 360.000 primeraka u periodu između 2000-2004. godine, i u tom periodu je osvojio je 27 nagrada koje su samo potvrdile kvalite ove najmanje Alfe. Medju nagradama koje je osvojio su: ”Car of the Year 2001”, “Volante d’Oro”, “Trophes du designe 2000”, “Auto Importado del Ano en Brasil 2002”, “Auto Europe 1” za 2001. godinu i mnoge druge. Nova Alfa 147, premijerno je prikazana na nedavno održanom sajmu automobila u Parizu. Prošle nedelje je zvanično počela proizvodnja u Italiji. Prednosti novog modela će ponovo biti upravo ono što je nasledila od svog predhodnika: najbolji italijanski dizajn kombinovan sa odličnom usaglašenosti menjača i motora. Nova Alfa 147 je dopunjena mnobrojnom dopunskom opremom koja zaista zaslužuje pažnju kupaca, pre svega tu su ponovo modeli sa troje i petoro vrata, u planu je i moćni GTA model, i TI oprema.
Novi kompakt garantuje uzbudnjive performanse u kombinaciji sa italijanskim duhom koji čini da auto ima besprekoran stajling – skladnih linija koji se lako pretvara u pravi sportski automobil prostim pritiskom pedale gasa. U poredjenju sa prethodnim modelom, nova Alfa 147, nudi obnovljen izgled koji nastavlja kontinuitet svih ostalih modela iz porodice Alfa Romeo, a tu pre svega mislimo da zakošene farove (ajkulino oko – shark eye) i istaknuta maska hladnjaka. Nova Alfa je veća i snažnija i ima visok nivo osobenosti. Najnovija tehnologija je primenjena u proizvodnji ovog modela. U Alfu 147 ugradjen je najnoviji dizel agregat od 1900 ccm i 150 KS u kombinaciji sa novim menjačem, ogibljenjem i ostalim pomoćni uredjaji kao što su VDC, ASR, ABS sa EBD, najvišim nivoima pasivne i aktivne zaštite. U ponudi su pored ovog najnovije motora i motori koji su se nalazili i u predhodnom modelu:
– benzinski od 1600 ccm i 105 odnosno 120 KS, 2000ccm i 150 KS,
– dizel 1,9 JTD i 100 odnosno 115 KS

Nova Alfa 147 je spremna i počela je prodaja u Evropi, u Srbiji kod ekskluzivnog uvoznika DELTA M-a očekuje se početkom sledeće godine.

Više slika ovog automobila možete videti u galeriji (kliknite ovde).

Prethodni tekstMichael Schumacher najbolji Nemački sportista 20. veka
Sledeći tekstHonda otkupila deo akcija BAR-a
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here