Hyndai Tucson

0
5009
NAS SPONZOR

Prvi utisci posle vožnje Hjundai Tucsona

Kolege sa stranih internet sajtova su imale priliku da probaju Hjunadijev pandam BMW X3 modelu koji ima drastično nižu cenu. Hjundai Tucson je baziran na modifikovanoj platformi Elantre, a motori su standardni iz Hjudaijeve ponude. Model sa pogonom na samo prednjoj osovini ima kao konkurente Toyotu RAV i Hondu CRV. Auotomobil (džip) izgleda prilično mišićavo i podseća prilično na veći model Santa Fe po čijem uzoru i ima masivne branike, prednju masku, izraženo ispupčene bočne strane kao i svetla za maglu pozicionirana centralno.

Unutrašnji dizajn odiše praktičnošću i robsnošću, što ponegde i nije tako dobro iskorišćeno kao na primer veoma gruba plastika koja se koristi za komandnu tablu. Sama komandna tabla je veoma pregledna i prilično lepo rešena. Sedišta se preklapaju kako bi omogućila veću zapreminu za prenos tereta, a standardna oprema uključuje ABS i EBD, tempomat, servo i centralno zaključavanje. Pored toga tu su i elektični podizači prozora, putni kompjuter, mreža za fiksiranje tereta, sanke na krovu, klima, MP3 CD, dupli vazdušni jastuci, kožni detalji i aluminijumske felne. Šiber dolazi u osnovnoj opremi kod modela 4×4.

Kao što smo rekli postoje tri motora i kod modela sa pogonom na prednje točkove možete birati između 2l CRDi motora koji je ujedno i najskuplji model od sva tri motora u ponudi koji razvija 112KS i 245Nm i 2l DOHC motor koji razvija 140KS i 184Nm. Kod modela sa 4×4 u ponudi je i motor koji je poznat iz Santa Fe modela 2,7l V6 sa 175KS i 241Nm koji je jedini pravi izbor ukoliko planirate da vučete neki ozbiljan teret. Automobil sa 4×4 pogonom dolazi uz standardni 4 brzinski automatski menjač, dok manuelni 5-brzinski menjač stiže sa modelima koji imaju prednji pogon.

Prethodni tekstNovi Ford Fokus WTCC
Sledeći tekstFrançois Duval i Stéphane Prévot u Citroën-u 2005
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here